50 anys, a tocar!

Pianos50Anys
El dimarts 17 d’abril, en el marc del 50è aniversari de la UAB i de la Facultat de Filosofia i Lletres, la comunitat universitària ha tingut lliure accés a un piano cedit pel Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona. La iniciativa ha tingut molt bona rebuda entre els estudiants, de manera que el piano no ha restat ni un moment mut.

06/04/2018

Els alumnes de la Facultat de Filosofia i Lletres han gaudit del piano cedit pel Concurs Internacional de Música Maria Casals de Barcelona. La iniciativa ha tingut molt bona rebuda entre els estudiants, ja que durant tot el dia molts d’ells s’han acostat a tocar-lo.

Hi ha destacat l’actuació de l’Àfrica, estudiant del primer curs d’Antropologia, que ha interpretat un mashup d’una cançó del cantant, saxofonista i pianista Ray Charles, una de Nick Drake i dues d’Arcade Fire. A més, ha tocat una peça de Dr. Franklin. L’Àfrica pensa que la iniciativa s’hauria de fer més sovint, encara que fos amb un teclat elèctric.

El company de classe de l’Àfrica, en Joan, que s’ha iniciat recentment en els estudis de piano, creu que es podria deixar el piano permanentment. Tot i la seva poca experiència, en Joan s’ha atrevit amb una cançó de la Pel·lícula Bola de Drac

No obstant això, altres estudiants també implicats amb la música s’hi han sumat: l’Àlex i la Maria, del grau de Psicologia, toquen la guitarra i el piano respectivament. La Maria creu que la iniciativa de portar pianos “introdueix a la gent a la cultura musical”. A més, recalca que és una bona idea ja que “la música clàssica s’està perdent molt.” No obstant això, consideren que seria una bona proposta portar altres instruments.

L’Elisa, també del grau de Psicologia, toca el piano i creu que “és una bona iniciativa portar l’art a la universitat”.

També s’ha atansat el piano al professorat del centre, ja que de les 12:30 fins les 13h, el piano ha estat tocat per Francesc Cortés, coordinador d’Estudis del Grau de Musicologia. Cortés ha acompanyat, en motiu de l’estada al Centre l’exposició El Sexe a l’Època romana, una lectura de poemes grecoromans i contemporanis en clau de gènere.

Així doncs, la col·laboració entre el Concurs Internacional de Música Maria Canals i la Universitat és una opció excel·lent per acostar la música al col·lectiu universitari.
El mateix dimarts 17 d’abril ha tingut lloc una lectura de poemes en clau de gènere per part del professorat, conduïda pel degà de la Facultat, Joan Carbonell.  En aquest acte s’han recitat poesies molt diverses en les seves llengües originals i en traducció al català:  Marta Oller, Gemma Puigvert i Joan Carbonell han interpretat poesia grecollatina; Anna Gil ha llegit la traducció de l' àrab d' Iman Mersal; Mercè Altimir, traduccions de Yosano Akiko; Jordi Mas, traduccions de tankes japoneses; i Núria Busquet i Anna Aguilar-Amat han recitat poemes de producció pròpia.  

A les 14:45h hem rebut la visita del Cor de la UAB, dirigit per Maika Casalí, estudiant de Musicologia a la Facultat. Han cantat les peces “Memroy”, cançó popular del musical Cats d’A. Lloyd i l’himne de la UAB per celebrar els seus 50 anys, obra de Poire Vallvé i Rafael Simó.

L' organització dels actes del dia 17 d’abril ha estat fruit de la col·laboració de la UAB, la Facultat de Filosofia i Lletres, Cultura en Viu, Quark Poesia i el desembarcament de pianos cedits pel Concurs de Música Maria Canals. 

Consulta les fotografies i els vídeos aquí