La Dra. Nuria Oliver inaugura el curs a la Facultat

InauguracioCurs2019+
L'acte d'inauguració va tenir lloc el 10 d'octubre, a les 16.30 h, a l'Aula Magna, amb una xerrada sobre "Intel·ligència artificial: ficció, realitat i somnis" per part de la Dra. Nuria Oliver, autoritat mundial en intel·ligència artificial. Torna'l a veure aquí.

15/10/2019

El 10 d’octubre, a les 16.30 h, es va inaugurar el curs a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació amb la presència de la Dra. Nuria Oliver, autoritat mundial en intel·ligència artificial. Durant la seva intervenció, la ponent va recalcar l’estreta relació que existeix entre la intel·ligència artificial i les Ciències de la Comunicació. L’acte es va poder seguir en directe des de UAB Campus Mèdia.

La vicedegana de Docència, Professorat i Alumnat, Carmina Crusafon, va iniciar la inauguració dedicant-li una afectuosa introducció a la Dra. Núria Oliver i destacant la seva llarga carrera en el sector tecnològic. 

Nuria Oliver va començar recordant que la primera programadora del món va ser una dona: Ada Byron. Oliver defineix la intel·ligència artificial com una disciplina dins la informàtica o enginyeria amb l’objectiu de desenvolupar màquines intel·ligents prenent com a referent la intel·ligència humana. 

També va donar resposta a perquè actualment la intel·ligència artificial es troba a l'alça, que, tal com va afirmar, és a causa de la confluència de tres factors: la disponibilitat de dades massives, la gran capacitat de computació a baix cost i els models algorítmics.

Seguidament, va explicar que la intel·ligència artificial està en el cor de la 4a revolució industrial i repercutirà en les noves feines del futur. Per tant, es tracta d’un sector que tindrà un elevat impacte laboral, i per aquest motiu “s’ha convertit en un tema polític i més de 20 països ja tenen les seves estratègies nacionals d’intel·ligència artificial”. Catalunya, per exemple, va presentar el seu pla aquest passat estiu. 

Segons Oliver, alguns dels reptes que presenta la intel·ligència artificial són la creació de models sense discriminació i biaixos, la manipulació derivada de l’asimetria en la disponibilitat de la informació i la híper-personalització. Oliver va destacar sobretot la híper-personalització dels mitjans, és a dir, oferir als usuaris només continguts als que són afins, ja que això  “reforça les nostres visions i polaritza l’opinió pública”.

Per acabar l’acte va deixar clar que “el futur està aquí” i que el desenvolupament de la intel·ligència artificial serà clau en els pròxims anys. 


Podeu tornar a veure l'acte a: Campus Mèdia