Tipografia del logotip

Helvetica Neue

La tipografia Helvetica Neue, en totes les seves variants, és la tipografia corporativa de la UAB. Això vol dir que les identificacions de la Universitat, el conjunt del senyal i del logotip, només es poden compondre en Helvetica Neue i les seves variants: Helvetica Neue 45 Light, 55 Roman, 65 Medium, 75 Bold, 85 Hevy i 95 black. L’ús d’una o l’altra depèn de la quantitat de nivells orgànics que configuren la denominació.

La tipografia Helvetica Neue substitueix l'antiga família Helvetica, ja que els arxius modernitzats d'aquesta família són Open True Type, compatibles amb tots els sistemes (PC i MAC).

Pel fet que la tipografia digital (Helvetica) és un programari i, com a tal, té una propietat intel·lectual subjecte a les lleis de dret d’autor, aquesta tipografia no és gratuïta. Linotype posseix el dret de distribució d’aquestes fonts.

Per mantenir la unitat formal i gràfica en tot el Programa d’identificació visual i, alhora, enriquir el ventall de possibilitats tipogràfiques i de composició visual, es recomana utilitzar la família tipogràfica Helvetica Neue en totes les seves variants, en les aplicacions que es generin.

En els casos en què no es disposi de la família tipogràfica Helvetica (ex. formularis i documentació administrativa, presentacions multimèdia, publicacions, signatura de correu...) es recomana utilitzar la família tipogràfica Arial.

Helvetica Neue 85 és la tipografia que s’utilitza en la composició de l’acrònim UAB.
Exemples de la tipografia Helvetica Neue en diferents mides 
 Exemples d'aplicacions incorrectes

 Exemples hipotètics d’aplicació incorrecta en la tipografia.
 
 
Aplicació incorrecta de la tipografia del text del logotip de la UAB Aplicació incorrecta del text de l'acrònim de la UAB Aplicació incorrecta: deformar la tipografia
No utilitzar Utopia o qualsevol altra tipografia
al text del logotip
  No utilitzar Utopia o qualsevol altra tipografia
al text de l’acrònim
  Deformar la tipografia