Alumni UAB

És un programa institucional que ofereix als titulats la possibilitat de mantenir-se vinculats amb la universitat i amb la resta d'Alumni i generar noves relacions professionals i personals.
Benvingudes i benvinguts a la vostra Facultat.
Si no és per atzar que heu arribat a llegir aquest text, és segurament perquè teniu interès a saber què és i com és la Facultat de Filosofia i Lletres de la nostra Universitat i què hi fem. Doncs, en primer lloc, és un centre amb gairebé cinquanta anys d’història; va iniciar la seva tasca l’octubre de l’any 1968, casualment mesos després que esclatessin les protestes dels estudiants i treballadors francesos en el moviment social europeu de referència conegut com a “Maig del 68”. Ja des dels primers anys –políticament molt foscos, però vitalment apassionants- les nostres aules han estat un gresol d’idees i d’experiències innovadores en tots els àmbits propis dels estudis que s’hi imparteixen.
Com diu el seu nom, la Facultat va néixer amb la voluntat d’aglutinar en un centre únic les disciplines anomenades genèricament de “lletres”, que aleshores incloïen també la Psicologia i la Pedagogia. Actualment s’hi imparteixen la pràctica totalitat dels estudis d’humanitats de la universitat i una part significativa dels estudis de ciències socials. La Facultat ha vetllat sempre per mantenir un nivell docent d’excel·lència i una investigació de gran qualitat. Aquí s’han format moltes generacions d’estudiants i d’investigadors que han ocupat i ocupen llocs importants en les institucions educatives (escoles, instituts d’ensenyament secundari, universitats del país i de l‘estranger), en les institucions culturals (editorials, arxius, biblioteques), en empreses públiques i privades, en el món de les arts escèniques i musicals, en l’àmbit de la política, etc. La formació en humanitats obre les ments i contribueix a crear esperits reflexius, crítics, cultes, en definitiva, dones i homes molt compromesos amb l’entorn i la realitat social.
Els i les joves, que sou el gruix dels nostres estudiants, encareu uns anys de formació que us resultaran inoblidables i que, si voleu, podreu allargar fins a acabar el doctorat. Però també hi sou molt benvingudes les persones més adultes que gràcies a les noves formes d’accés a la universitat heu decidit començar un recorregut acadèmic a mida, fins i tot amb més il·lusió i ganes que els vostres joves companys d’aula. La Facultat de Filosofia i Lletres s’honora de ser el centre de la universitat que us acull en més gran nombre.
Si us moveu pel menú que teniu a l’esquerra o activeu les pestanyes de la pàgina inicial de la Facultat o aneu directament als destacats, trobareu tota la informació acadèmica necessària (els estudis, les guies docents, els calendaris, els horaris) i altres informacions sobre mobilitat i intercanvis i formes de participació en la vida i en els òrgans de govern del centre.
Mentre us hi entreteniu, permeteu-me que en nom del professorat i del personal d’administració i serveis de la Facultat us desitgi uns anys d’aprenentatge fructífer, de grans descobertes, de molt de gaudi i de cap desil·lusió.
Joan Carbonell Manils
Degà
Programes electorals i línies estratègiques
o Programa electoral del Dr. Joan Carbonell (2015-2018)
o Actuacions estratègiques (2016-2017)
o Programa electoral del Dr. Joan Carbonell (2018-2021)
o Línies estratègiques (2018-2021)
És un programa institucional que ofereix als titulats la possibilitat de mantenir-se vinculats amb la universitat i amb la resta d'Alumni i generar noves relacions professionals i personals.
La Fundació Autònoma Solidària fa de la UAB una universitat compromesa amb la realitat social, fomenta la participació de la comunitat universitària i garanteix la igualtat d'oportunitats.
A més de l'àmbit associatiu, cultural, esportiu i acadèmic-professional dels col·lectius d'estudiants, hi ha també institucionals on l'estudiantat pot participar en la governança i la gestió de la universitat.
La Sala Cinema de la UAB disposa d'una programació estable de cinema, documentals, produccions de televisió, cicles i seminaris temàtics i altres activitats a l'entorn del món audiovisual.
A la Sala Teatre trobareu una variada programació de dansa, teatre i música de producció pròpia i d'espectacles professionals, així com activitats acadèmiques o actes institucionals.
La UAB té espais de formació i creació artística regular en què s'ofereix l'oportunitat d'iniciar-se o continuar amb la formació d'una disciplina artística: dansa, teatre, cor, orquestra i cor de cambra.