Arxiu de notícies

La UAB organitza l'International Workshop on Computational Nanotechnology

La 22a edició del congrés tindrà lloc del 12 al 16 de juny de 2023 a la Casa Convalescència i servirà per presentar i debatre les solucions actuals i futures de la nanotecnologia computacional en la simulació de nanoestructures, nanomaterials i nanodispositius. Es tracta d’un camp eminentment interdisciplinari que implica àmbits com l’electrònica, l’enginyeria, la física, les matemàtiques aplicades, la química i la biologia. El termini per presentar-hi treballs i participar-hi ja és obert.

Les inscripcions als tallers de formació artística del segon semestre comencen l'1 de febrer

El dimecres 1 de febrer comencen les inscripcions per als tallers i cursos de formació artística i els Grups Estables de la UAB. Les diferents activitats semestrals impulsades per Cultura en Viu, que  formen part de quatre aules de formació i creació (Música, Teatre, Dansa i Escriptura), ofereixen l’oportunitat d’iniciar o continuar amb l’aprenentatge d’una disciplina artística de la mà de professionals del sector. Totes les propostes compten amb preus reduïts per a membres de la comunitat universitària i reconeixement acadèmic de crèdits ECTS. El període d’inscripció durarà fins a exhaurir les places disponibles o fins al 24 de febrer.  

Inserció Laboral AQU

Enquesta d'inserció laboral dels titulats universitaris catalans

A partir del 16 de gener de 2023, continuen les enquestes que du a terme l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya a les persones titulades del sistema universitari català, amb l’objectiu de conèixer-ne la inserció laboral i millorar els plans d’estudi.

«Descartades», l'exposició sobre la vida quotidiana de les dones grans a les zones rurals d'El Salvador

La Universitat acull la mostra «Descartades», un recull de quinze retrats fotogràfics i material audiovisual sobre la quotidianitat, la situació de pobresa i la vulnerabilitat d’una quinzena de dones adultes grans de les comunitats rurals de Tecoluca, El Salvador. La mostra es pot visitar del 30 de gener al 24 de març, de dilluns a divendres i de 10 a 19 h, a la Sala d’Exposicions UAB, situada a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

La música, l'únic ingredient necessari per transmetre l'esperança. Crònica del Concert de Nadal a l'Autònoma

Existeix una paradoxa. La música és a tots llocs, forma part del nostre ésser i de la nostra vida quotidiana. Tots tenim la capacitat d’escoltar-la tot el temps, però en pocs moments ens adonem que hi és. Adoptem una escolta passiva i la música desapareix del primer pla de les nostres vides. A vegades, no ens adonem que la música és l’únic ingredient necessari per transmetre emocions i crear ponts entre cultures, persones o, fins i tot, instants. El Cor, el Cor de Cambra i l’Orquestra de la UAB van oferir el passat 19 de desembre durant una hora un cant a l’esperança. L’escenari es va convertir en un refugi simfònic en què veus hipnòtiques i instruments harmonitzats emanaven llum pròpia a més d'un centenar de persones que també creien que la música era l’únic additiu inevitable per aconseguir la recepta pensada: un concert de Nadal que despertés l’atenció absoluta del nostre interior per admirar aquest art.

My WebTime Fotografies

Lliurats els premis del concurs fotogràfic de l'aplicació My Webtime

El 16 de desembre va tenir lloc el lliurament dels premis del concurs de fotografia My Webtime, adreçat al personal d’administració i serveis de la Universitat, en un acte a la sala d’actes del Rectorat de la UAB. Les dotze fotografies guanyadores es publicaran cada mes assignat a l’aplicació de la gestió horària.