Arxiu de notícies

Juan Manuel Lema: "existeixen tecnologies que permeten el reciclatge circular de l'aigua residual, ara fa falta implementar-les massivament"

Juan Manuel Lema, catedràtic emèrit d'Enginyeria Química de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) ha estat investit recentment doctor honoris causa de la UAB. Referent en l'estudi de l'enginyeria ambiental, els seus interessos en recerca s'han centrat en el desenvolupament de tecnologia per al tractament d'aigües residuals amb recuperació de recursos i de bioprocessos per obtenir productes a partir de residus.

Propostes participatives per a un ecosistema sostenible d'aigua-alimentació-energia en el mediterrani

El projecte europeu NEX-LABS que lidera la UAB ha llançat diverses propostes participatives per establir una cooperació transfronterera entre start-up, incubadores i acceleradores d'Itàlia, el Líban, Tunísia, Xipre, Espanya, Egipte i Jordània. L'objectiu del projecte és afavorir el creixement de la innovació i l'emprenedoria a la regió mediterrània i avançar cap a un ecosistema sostenible dels sectors relacionats amb l'aigua, l'energia i l'alimentació.

Un investigador de la UAB participa en l'obtenció del primer esborrany del pangenoma humà

Santiago Marco-Sola, investigador del Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius i del Barcelona Supercomputing Center (BSC), i el seu equip han desenvolupat algorismes i eines computacionals d’alt rendiment que han contribuït a l’obtenció del primer esborrany del pangenoma humà. L’estudi, dut a terme per un consorci internacional d’investigadors, s’ha publicat a la revista Nature.

Les aules de Dansa i Teatre de la UAB estrenen els seus espectacles

Durant el mes de maig, la Sala Teatre de la UAB acollirà un cicle d’espectacles de creació pròpia de les aules de Dansa, Teatre i Música, que són el resultat del treball fet aquest curs acadèmic. Aquestes activitats ofereixen a la comunitat UAB una bona oportunitat per acostar-se al teatre i la dansa contemporània de manera gratuïta i, al mateix temps, fomentar i donar a conèixer les noves tendències artístiques.