Projecte IBISBA

Projecte IBISBA 1.0

Innovació en Biotecnologia Industrial i accelerador de Biologia Sintètica
 

Descripció
L'IBISBA 1.0 integra infraestructures i laboratoris d’institucions punteres en biotecnologia de França, Bèlgica, Alemanya, Finlàndia, Espanya, Itàlia, Grècia, el Regne Unit i els Països Baixos. Totes elles posen a l’abast les seves instal·lacions per promoure la recerca i la innovació en el desenvolupament de bioprocessos, oferint tecnologies i equipaments d’avantguarda que cobreixen una gran varietat d'operacions i disciplines experimentals.

El projecte busca que es desenvolupin projectes innovadors que augmentin l'eficiència, competitivitat i sostenibilitat dels processos bioproductius i, alhora, promoure la transició cap a la bioeconomia.
 
Participants
Agrupa 16 universitats i centres d'investigació europeus: l'Institut National de la Recherche Agronomique, l'Institut National des Sciences Appliquees de Toulouse, Universite de Nantes, el Commissariat A L Energie Atomique et Aux Energies Alternatives i l'Inra Transfert S.A (de França), Vlaamse Instelling Voor Technologisch Onderzoek N.V. (de Bèlgica), Fraunhofer Gesellschaft Zur Foerderung der Angewandten Forschung E.V, Knime.Com Gmbh i Lifeglimmer Gmbh (d'Alemanya), Teknologian Tutkimuskeskus Vtt Oy (de Finlàndia), la Universitat Autonoma de Barcelona i el Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (d'Espanya), el Consiglio Nazionale delle Ricerche (d'Itàlia), el National Technical University of Athens - Ntua (de Grècia),  la University of Manchester (del Regne Unit), Wageningen University (Netherlands).
 
Activitats
A través del llançament de cinc convocatòries, l’IBISBA 1.0 obrirà l’accés a infraestructures i instal·lacions a investigadors i empreses del sector de la biotecnologia.

Un dels grans objectius del projecte és millorar també els processos d'R+D de les empreses i fer que la biotecnologia sigui més atractiva i menys costosa per al sector manufacturer. Per això, l’IBISBA 1.0 pretén facilitar també l'accés de la indústria a la seva oferta integrada d'instal·lacions d'última generació. Amb l’única restricció que no es podran oferir serveis a empreses del mateix país. En aquesta activitat hi tindrà un paper rellevant el Parc de Recerca UAB, que serà l’encarregat de dinamitzar la transferència de coneixement entre el personal investigador i la indústria.

Període
2017 - 2021

Finançament
El projecte té un pressupost de 5 milions d’euros i està finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea.