Projecte FP4BATIW

Projecte FP4BATIW

Fostering Partnerships for the Implementation of Best Available Technologies
for Water Treatment & Management in the Mediterranean

 

Descripció
Projecte de cooperació dirigit a fomentar aliances per implementar les millors tecnologies de tractament i gestió de l'aigua disponibles a la regió Mediterrània. 
 
Participants
El projecte està coordinat pel Grup de Tècniques de Separació en Química de la UAB i hi participa el Parc de Recerca UAB i les quatre institucions tunisianes Centre For Water Research And Technologies, Chamber Of Commerce and Industry of the Center, High School Of Sciences And Technologies Of Hammam Sousse i National Agency For Environmental Protection; les tres entitats italianes Consiglio Nazionale Delle Ricerche, Innolabs i Innova Bic; les dues entitats jordanes Jordan Small And Medium Enterprises Industrial Association i Millennium Energy Industries; la National Authority For Remote Sensing and Space Sciences d'Egipte i la Palestinian Technical University Of Kadorie. 
 
Activitats
Concretament, el projecte consta d’activitats per millorar la recerca competitiva en l'eficiència de l'ús de l'aigua, la sequera i la gestió de les inundacions, l'ús no convencional de l’aigua i la seva conservació.
  • Desenvolupament d'una plataforma d’ofertes i demandes tecnològiques del sector del tractament i la gestió de l'aigua a la Mediterrània. 
  • Convocatòria de cinc beques per a investigadors de les Mediterranean Partner Countries (MPC) per viatjar a Itàlia per assistir a diferents esdeveniments i formacions sobre propietat intel·lectual i valorització dels resultats de recerca.
  • Assistència tècnica a empreses de l'MPC.
  • Convocatòria d'un concurs d'idees de negoci del sector, en el que es premiaran les deu millors idees.

Període
De l'octubre del 2013 a l'octubre del 2016.

Paper del Parc
El Parc de recerca UAB lidera la difusió del projecte i totes les activitats de comunicació, com la creació de la pàgina web, la gestió de diferents canals a les xarxes socials, el disseny i creació dels butlletins, material comunicatiu, difusió als mitjans de comunicació, etc. 

Finançament
El projecte està finançat amb 993.085 euros per la convocatòria FP7 – INCO, que dóna suport a activitats de cooperació internacional per crear una política tecnològica i científica sòlida i coherent.