Càtedra UAB - Novartis de Docència i Investigació en Medicina de Familia

Jornades Anuals 2018

Jornades Anuals 2018

La insuficiència Cardíaca

El 3 de desembre del 2018 va tenir lloc l'acte de la Càtedra amb l’eix centrat en l’abordatge de la insuficiència cardíaca (IC).

En la primera ponència el director general de la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut de Departament de Salut de Catalunya, l'Albert Barberà va posar sobre la taula las aportacions que ha fet el departament de salut en el maneig de la IC i posteriorment la Gerent d'Harmonització Farmacoterapèutica de l'Àrea del Medicament del Servei Català de Salut, la Dra. Caridad Pontes, va parlar sobre l’abordatge terapèutic de la IC.

Posteriorment es van presentar les aportacions de la Càtedra i es van presentat dos treballs de recerca relacionats amb els estudis a la vida real, realitzats en col·laboració amb la Càtedra. El primer, "El maneig de pacients amb trastorns mentals severs amb o sense diabetis", elaborat per la Dra. Anna Cartanyà, i, després, "Patrons de multimorbilitat polimedicació i seguretat de prescripció en persones de més de 65 anys", a càrrec de la Dra. Marina Guisado.

Per la seva banda, el gerent de el Servei Mèdic de Novartis, Jordi Casafont, va posar èmfasi en el compromís de Novartis amb els estudis post comercialització, com una de les eines per descobrir nous camins per millorar i allargar la vida de les persones.

Al final de la jornada es va lliurar la  4a beca d’ajut a tesi doctoral atorgat a la Dra. Roxana Elena Catalin, per a la realització de la seva tesi doctoral “Efecte de la dieta mediterrània sobre la funció pulmonar en fumadors sense patologia respiratòria prèvia”.

Va cloure l’acte el Dr. Antoni Salvà - Director Fundació Salut i Envelliment UAB i el Dr. Vicent Fonollosa Pla - Degà de la Facultat de Medicina de la UAB.

 

JA2018 imatge 01

JA2018 imatge 02

ja2018 imatge 03

ja2018 imatge 04

ja2018 imatge 05

ja2018 imatge 06

ja2018 imatge 07

ja2018 imatge 08ja2018 imatge 09