Càtedra UAB - Novartis de Docència i Investigació en Medicina de Familia

Jornades Anuals 2009

Jornades 2009

Més enllà de la clínica: el món actual i els canvis en l’atenció sanitària

El 13 de novembre de 2009 la Càtedra UAB-Novartis va organitzar la seva primera reunió anual. Amb aquesta reunió, la Càtedra UAB –Novartis de Medicina Familiar pretén crear un espai alternatiu a l’entorn laboral, on els professionals de la salut i particularment els metges generals puguin reflexionar sobre temes relacionats amb les seves activitats professionals, encara que no necessàriament de caràcter clínic.

Es convidà a dos ponents amb experiència personal i professional rellevant per facilitar i contribuir a la discussió dels temes seleccionats. La professora Barbara Starfield de la Universitat John Hopkins, Baltimore, EUA, va parlar de “Com poden els professionals adaptar l’assistència sanitària als canvis socio-demogràfics i culturals actuals dels països industrialitzats?” I la professora Victòria Camps de la UAB de Barcelona va parlar de “Quins són els reptes ètics que plantegen els canvis sociodemogràfics i culturals actuals que afronten els professionals de la salut als països industrialitzats?"

La trobada va anar a càrrec del Dr. Josep Torrent, director de la Fundació Robert; Dra. Concha Marzo, Representant de Novartis i Dr. Xavier Mundet - Director de la Càtedra UAB-Novartis.

Al final de la reunió es van lliurar els següents premis a: la millor tesi doctoral en Medicina de Família 2008 a la Dra. Marta Zwart. La millor dissertació en màster en atenció primària de salut 2008-2009 per a Maria Begoña Ribas i la millor dissertació en màster en salut i benestar comunitari 2006-2009 per a Ana Fernández. Els premis van ser lliurats per la Dra. Josefina Caminal, directora del màster en salut i benestar comunitari, i el doctor Rafael Azagra, director del màster en atenció primària de salut.