Benvinguda

Benvinguts al Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona, equip constituït per 70 professors, investigadors i personal d'administració i serveis i més de 67 estudiants de postgrau.
 El nostre Departament té com a objectiu i compromís investigar, innovar i generar coneixements que permetin proporcionar una educació excel·lent als nostres estudiants en les àrees de Ciència Animal, Seguretat Alimentària i Tecnologia dels Aliments. Intentem contribuir amb això a la resolució de problemes d'importància social i econòmica, com és la necessitat de produir aliments d'una forma sostenible, segura i responsable.
Si tens curiositat sobre la nostra recerca aplicada o si ets un estudiant amb interès en les nostres titulacions, màsters o programes de doctorat, fes-nos-ho saber. Els nostres graduats i postgraus estan desenvolupant les seves carreres professionals en diferents àmbits de la indústria ramadera i alimentària, en institucions oficials, o en diferents universitats i centres d’investigació.

 

Sobre nosaltres

El Departament de Ciència Animal i dels Aliments és un dels tres departaments de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​juntament amb el Departament de Medicina i Cirurgia Animal i el Departament de Sanitat i Anatomia Animal.
L'origen del nostre Departament es remunta al Departament de Patologia i Producció Animal, que va iniciar la seva activitat acadèmica durant el primer curs de la llicenciatura de Veterinària de la UAB l'any 1982. L'any 2000, aquest primer Departament es va dividir en els tres actuals. Des de llavors, el Departament de Ciència Animal i dels Aliments proporciona docència, recerca i transferència de coneixement en les àrees de Producció Animal, Nutrició i Bromatologia, i Tecnologia dels Aliments. Actualment, el Departament participa en la docència de les dues titulacions de grau de la nostra Facultat: el grau de Veterinària i el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments - aquest últim iniciat el 1993-; i en el Màster Oficial en Qualitat dels Productes d'Origen Animal des de 2013.

 
La nostra visió:
Ser reconeguts com una institució acadèmica valorada pel seu elevat nivell educatiu en Ciència Animal i dels Aliments. El nostre objectiu és facilitar la formació de professionals amb un ampli nivell de coneixement i comprensió de les implicacions econòmiques, ambientals i socials de la producció, seguretat i qualitat dels aliments i de la ciència necessària en el maneig i alimentació dels nostres animals d’esbarjo i companyia. El nostre Departament aspira a convertir-se en líder en la realització de projectes de recerca en ciències biològiques i tecnològiques destinades a la producció i el processament d'aliments,i a la producció i maneig dels animals d'una forma socialment responsable, sostenible i econòmica, sempre contemplant el seu benestar.

La nostra missió:
Proporcionar un nivell de formació i recerca excepcional per promoure una producció de productes d'origen animal segura i sostenible, i per a tenir cura dels nostres animals de granja i de companyia, sense comprometre el medi ambient o la salut i el benestar de les persones i els animals.
 
Objectius
El nostre compromís acadèmic és educar i preparar als estudiants per a una carrera professional fructífera i gratificant en les àrees de producció animal i de ciència i tecnologia d'aliments. Oferim formació bàsica sòlida, a partir d'experiències pràctiques en recerca i transferència, que faciliten el contacte amb els desafiaments futurs.
La nostra dedicació pretén millorar la qualitat de l'educació mitjançant la recerca continuada de l'excel·lència i l’equilibri en la nostra triple dedicació: acadèmica, recerca i transferència.
 
Educació
El Departament de Ciència Animal i dels Aliments ofereix formació a més de 900 estudiants cada any. Les oportunitats d'aprenentatge s’emmarquen en els programes de Grau, Màster i Doctorat amb l'objectiu de formar professionals competents, independents i crítics que puguin treballar en equips multidisciplinaris a tot el món.
Grau (català / espanyol / anglès)
• B.S. Veterinari (300 ECTS)
• B. S. Ciència i Tecnologia dels Aliments (240 ECTS)
Màster (espanyol / anglès)
• M. S. Qualitat dels Aliments d'Origen Animal
Programes de doctorat
• Doctorat en Ciència Animal
• Doctorat en Ciència dels Aliments


 
Recerca
 
La recerca dins del Departament de Ciències Animal i dels Aliments és portada a terme per 6 grups de receca:
Unitat de Tecnologia d'Aliments. UAB-CIRTTA
Grup de Recerca en Remugants
Grup de Recerca de Biotecnologia de la Producció en Espècies ramaderes
Grup de Millora Genètica Molecular Veterinària
Grup de Nutrició Maneig i Benestar
Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització