Any de la Química > Any temàtic > Química emprèn

Química Emprèn: guanyant futur amb la innovació


En l’àmbit de l’any temàtic de la química, el departament de química amb col·laboració amb la "Càtedra Bancaja Jóvenes Emprendedores-UAB"  organitza un cicle de seminaris anomenat "Química emprèn: guanyant futur amb la innovació" dirigit bàsicament a professors i investigadors.

En aquests seminaris es pretén donar una visió de la innovació en el món empresarial i la transferència de coneixement des de la universitat a l’empresa, donant respostes a qüestions com: Quin és el paper del científic en l’empresa? Pot convertir-se un resultat científic (acadèmic) en una activitat econòmica rentable?, Com és un projecte de R&D en una empresa? O en què es diferencien els projectes d’innovació industrials dels projectes d’investigació científica.

Esperem que aquesta iniciativa us sigui engrescadora.

La primera sessió va tenir lloc el dijous dia 12 de maig a les 11 h a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències amb dues conferencies:
La primera conferència va anar a càrrec de: Xavier López (director General del centre tecnològic Ascamm) amb el títol: “Innovació industrial i emprenedoria tecnològica. Experiències des d’un Centre Tecnològic”.
La segona conferencia va anar a càrrec de: Dr. Manuel Cortés (Regional Technical Manager automotive and metal industry, Henkel ibèrica) amb el títol: “Innovació: Motor pel creixement”.
Programa.

La segona sessió va tenir lloc el dimecres dia 1 de juny, amb dues conferències:
9.45 h. La primera conferència va anar a càrrec de: Dr. Antoni Torrents (Responsable de Col·laboracions Externes i Aliances Estratègiques, Laboratoris Esteve)
amb el títol: “El rol de la química en el descobriment de nous fàrmacs”
17.30 h. La segona conferencia va anar a càrrec de: Dr. Jordi Marquet (director general del Parc de Recerca UAB), amb el títol: “Reptes i oportunitats d’un científic en el marc de la Innovació oberta”. 
Programa.

La tercera sessió va tenir lloc el dijous, 2 de juny, i va estar composta de dues conferències:
9.30 h. La primera conferència va anar a càrrec de: Dra. Montserrat Gómez (Universitat Paul Sabatier, Tolosa), amb el títol: “Metallic complexes and nanoparticules as catalyst in ionic liquid: reactivity and immobilization”.
16.00 h. La segona conferencia va anar a càrrec de: Dr. Buenaventura Guamis (Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments, UAB), amb el títol: “Experiencia del CERPTA-UAB en la creación de empresas de base tecnológica”. 
Programa.

La quarta sessió va tenir lloc el dimecres 8 de juny, a la Sala de Graus de Ciències.
11.00 h. La primera conferència va anar a càrrec de: Dr. Carlos Conde (president de Conde Induservices Corp)  amb el títol “A flavor of pharmaceutical industry”.
12.00 h.La segona conferencia va anar a càrrec de: Dr. Rodolfo Romañach (University of Puerto Rico) amb el títol  “En la Industria y la Universidad, lo importante es la Misión”.
Programa.

La cinquena i última sessió va tenir lloc el dimarts 14 de juny, a la Sala de Graus de Ciències.
16.00 h. La primera conferència va ser a càrrec de: Daniel Jordà (La Trinidad Panes Creativos) amb el títol: "Panes Creativos, una aventura en la alta gastronomía. De la Trinidad a Madrid Fusión”.
(Inclou una degustació de  diferents tipus de pans)
17.00 h. La segona conferencia va ser a càrrec de: Dra. Mireia Esteruelas (Facultat d’Enologia, Universitat Rovira i Virgili) amb el títol:  “El vi; de la química al plaer”.
Programa.
Detall cinquena sessió.