Any de la Comunicaciķ > Any temātic

Presentaciķ


Els anys temàtics fins ara han tractat de:

 

2002-2003 Any de les Llengües

2003-2004 Any de la Mediterrània

2004-2005 Any de la Física

2005-2006 Any de l'Àsia Oriental

2006-2007 Any de l'Evolució

2007-2008 Any de la Computació

2008-2009 40 aniversari de la UAB

 

Es proposen quatre línies d'actuació: acadèmica,  de reflexió, de divulgació científica i participativa. L’acció acadèmica es centrarà en la jornada ‘Més enllà dels Media. Nous formats de la Comunicació’, un debat amb especialistes on es reflexionarà sobre els nous paradigmes de la comunicació i, de manera singular, sobre l'ús que en fan els joves. La jornada tindrà lloc el mes de maig de 2010.

 

L’exposició ‘El factor Comunicació, o la transversalitat de la comunicació’ buscarà la reflexió, intentant exposar de manera crítica i original l'existència del fet comunicatiu en els àmbits més amplis possibles. Aquesta exposició es farà amb la col·laboració del Centre d'Arts Santa Mònica, de Barcelona, i tindrà lloc a l'octubre de 2010, a la sala d'Exposicions de la Biblioteca i Hemeroteca General.

 

Pel que fa a la divulgació científica, es convocarà un premi a les millors pàgines web de contingut científic realitzades pels grups de recerca de la UAB. El premi vol ser un primer pas al reconeixement de que els resultats i les accions de recerca no només s'expressen a les publicacions científiques sinó que les pàgines web són també una via de difusió molt important.

 

Finalment, es convocaran quatre concursos oberts a tota la comunitat universitària amb l’objectiu de fomentar la comunicació i la participació: un concurs de fotografia digital (Una imatge del món UAB); un concurs literari de microrelats (La UAB en tres mil paraules);  un concurs de vídeos curts fets de manera convencional i amb mòbil (La UAB en tres minuts); i un concurs de blocs personals (Els homes i les dones de la UAB a la Xarxa).

 

A banda, hi hauran activitats paral·leles relacionades amb l’Any de la Comunicació. El ‘Concurs Literari Mavi Dolz’ de relats breus, adreçat a estudiants de la UAB i organitzat amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull;  la celebració del Seminari Internacional sobre Comunicació, Desenvolupament i Drets Humans a la Mediterrània, organitzat per l'Observatori Mediterrani de la Comunicació o el congrés El Poder  Creatiu de la Paraula, organitzat pel grup de recerca Publiràdio, ambdós de la Facultat de Ciències de la Comunicació.