Activitats
Dimarts, 1 Octubre 2024
Dia · Setmana
10:00
Innovation Day: solucions de talent
Descripció:
L'Innovation Day: solucions de talent és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Molins de Rei i la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, el Citilab i els ajuntaments de Cervelló, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana, que pretén posar la tecnologia al servei de la comunitat universitària per donar resposta, gràcies a la innovació oberta i la col·laboració, als nous contextos, necessitats i reptes de les empreses.
L'activitat s'adreça a tota la comunitat de la UAB, sobretot a alumnat. Els participants tindran l’oportunitat de crear equips, obtenir eines d'ideació i/o de prototipat i aprendre tècniques i recursos per presentar amb impacte una idea de projecte.
L'1 d'cotubre es celebrarà la sessió d'ideació, una jornada de generació d'idees a partir de reptes d'empreses. Els participants treballaran en equips de 4 a 10 persones per desenvolupar un proposta de solució al repte que hagin escollit.
Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
Ubicació: Sala Polivalent del Parc de Recerca, edifici Eureka
Data: Dimarts 1, Octubre de 2024 - 10:00h
Organitzador: Parc de Recerca UAB i Ajuntament de Molins de Rei
Dimecres, 2 Octubre, 2024
10:00
Impulsem les comunitats energètiques als municipis: els ajuntaments com a actors clau en la creació de comunitats energètiques
Descripció:
En el context actual, on la transició cap a fonts d’energia renovables és una necessitat, els ajuntaments poden jugar un paper clau en promoure aquestes iniciatives. Des del grup de treball del Hub b30 s'ha detectat que alguns municipis tenen dificultats per comprendre l’aplicació dels plecs legals en la constitució d’aquestes comunitats. Per això, s'ha celebrat aquesta reunió de treball, per a impulsar la pro activitat dels ajuntaments en la creació de les comunitats energètiques. Alhora que pretén donar resposta i trencar les barreres jurídiques alhora de crear-ne.
L'objectiu de la trobada és promoure la pro activitat dels ajuntaments de la B30 en la creació de comunitats energètiques i de consum compartit analitzant la viabilitat jurídica alhora d’executar-les així com per impulsar l’autoconsum compartit.
Programa:
10:00- Benvinguda
10:05- L’anàlisi de les comunitats energètiques des d’un punt de vista legislatiu. Josep Rovira - Advocat del Departament de Dret Públic de NOVACELONA SL
10:40- El suport de la Diputació de Barcelona als municipis en matèria de comunitats energètiques - Oficina Impuls Comunitats Energètiques. Albert Vendrell - Cap de la Secció de Suport a la Gestió Energètica Local
11:00- Preguntes
12:00- Fi sessió
Formulari d'inscripcions: https://forms.office.com/e/rkxhacL8Rh
Ubicació: CircuLab, Campus UAB
Data: Dimecres 2, Octubre de 2024 - 10:00h
Data fi: Dimecres 2, Octubre de 2024 - 12:00h
Organitzador: Universitat Autònoma de Barcelona, hubb30, Consell Comarcal del Vallès Occidental i Consell Comarcal del Vallès Oriental
Dijous, 3 Octubre, 2024
09:28
Parlem de transició energètica al seient de l'expert del Vagó de la Ciència
Descripció:
Daniel Campos i Xavier Álvarez són doctors en física i la seva investigació es centra en la física dels sistemes biològics i socials i el transport d'energia. Al seient de l'expert del Vagó de la Ciència de la UAB parlaran amb les persones usuàries del tren de la transició energètica, el canvi d’unes fonts d’energia que no són renovables cap a un model en què les fonts que farem servir seran més sostenibles, i com la ciutadania juga un paper clau en aquest procés.
El trajecte s'inicia a les 9,28 h i fa el recorregut Plaça Catalunya ---> Universitat Autònoma dels Ferrocarrils
Ubicació: Estació Plaça Catalunya FGC
Data: Dijous 3, Octubre de 2024 - 09:28h
Organitzador: UAB i FGC
Dijous, 10 Octubre, 2024
10:42
Parlem d'energies renovables al seient de l'experta del Vagó de la Ciència
Descripció:
Cristina Madrid és investigadora a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental ICTA-UAB. La seva recerca es centra en l'avaluació de la sostenibilitat de les estratègies polítiques i les investigacions tecnològiques. Al seient de l'experta del Vagó de la Ciència de la UAB parlarà amb les persones usuàries del tren sobre quines són les energies alternatives a la crema de combustibles fòssils i els avantatges i reptes que suposa la seva implementació.
El trajecte s'inicia a les 10,42 h i fa el recorregut Universitat Autònoma ---> Plaça Catalunya dels Ferrocarrils
Ubicació: Estació Universitat Autònoma dels FGC
Data: Dijous 10, Octubre de 2024 - 10:42h
Organitzador: UAB i FGC
Dilluns, 14 Octubre, 2024
09:00
Setmana de la Innovació de la UAB
Descripció:
Del 14 al 18 d’octubre de 2024, la UAB organitza la segona edició de la Setmana de la innovació per obrir-se al territori, mostrar el seu ecosistema d’innovació i apropar a la societat les tecnologies i coneixement innovador que es genera al campus.
L'objectiu de la Setmana és visibilitzar l'aposta de la UAB per la innovació des de la perspectiva de diferents agents, sectors i col·lectius, així com connectar les persones emprenedores amb el teixit empresarial, la xarxa d'inversors públicoprivats i els centres de coneixement.
Compta amb una programació que, en diferents espais, activitat i temàtiques diverses, generarà espais de trobada i relació entre la comunitat UAB, start-ups, empreses i inversors. Algunes de les activitats son:
- Fira de la innovació
- Mostra de la xarxa de labs del Vallès
- Gala d’entrega dels premis Eines
- Música, esdeveniments i noves tecnologies
- Visites a centres i laboratoris del campus
- Ciència i emprenedoria en femení
- I més xerrades, conferències i tallers.
Més informació al web de l'esdeveniment.
Ubicació: Diferents espais del campus de la UAB
Data: Dilluns 14, Octubre de 2024 - 09:00h
Data fi: Divendres 18, Octubre de 2024 - 14:00h
Organitzador: Parc de Recerca UAB
Dijous, 17 Octubre, 2024
09:28
Parlem sobre què fem amb la roba que llencem al seient de l'experta del Vagó de la Ciència
Descripció:
Gemma Morell és graduada en Enginyeria de Disseny Industrial per Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i té un Màster en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social. La seva recerca es centra en l'avaluació i quantificació ambiental de processos de recirculació de tèxtil usat i de la necessitat de repensar el consum d'aquesta indústria.
El trajecte s'inicia a les 9,28 h i fa el recorregut Plaça Catalunya ---> Universitat Autònoma dels Ferrocarrils
Més informació: https://www.uab.cat/ca/cultura-cientifica/vago-combustibles-fossils
Ubicació: Estació Plaça Catalunya FGC
Data: Dijous 17, Octubre de 2024 - 09:28h
Organitzador: UAB i FGC
- 1
- 2