Activitats
09:00
Setmana de la Innovació de la UAB
Descripció:
Del 14 al 18 d’octubre de 2024, la UAB organitza la segona edició de la Setmana de la innovació per obrir-se al territori, mostrar el seu ecosistema d’innovació i apropar a la societat les tecnologies i coneixement innovador que es genera al campus.
L'objectiu de la Setmana és visibilitzar l'aposta de la UAB per la innovació des de la perspectiva de diferents agents, sectors i col·lectius, així com connectar les persones emprenedores amb el teixit empresarial, la xarxa d'inversors públicoprivats i els centres de coneixement.
Compta amb una programació que, en diferents espais, activitat i temàtiques diverses, generarà espais de trobada i relació entre la comunitat UAB, start-ups, empreses i inversors. Algunes de les activitats son:
- Fira de la innovació
- Mostra de la xarxa de labs del Vallès
- Gala d’entrega dels premis Eines
- Música, esdeveniments i noves tecnologies
- Visites a centres i laboratoris del campus
- Ciència i emprenedoria en femení
- I més xerrades, conferències i tallers.
Més informació al web de l'esdeveniment.
Ubicació: Diferents espais del campus de la UAB
Data: Dilluns 14, Octubre de 2024 - 09:00h
Data fi: Divendres 18, Octubre de 2024 - 14:00h
Organitzador: Parc de Recerca UAB
Dijous, 24 Octubre, 2024
10:42
Parlem d'agricultura regenerativa i sòls d'altes latituds al seient de l'experta del Vagó de la Ciència
Descripció:
Sara Marañón és doctora en Ecologia i la seva recerca es centra en els efectes del canvi global i les pertorbacions dels ecosistemes. Al Vagó de la Ciència de la UAB parlarà amb les persones usuàries del tren de l'agricultura regenerativa, que té com a objectiu regenerar el sòl, a assegurar que el sòl tingui una matèria orgànica i una quantitat de carboni suficients i que conservi aquesta fertilitat. Se centra en els pilars bàsics de l’agricultura, que són el sòl i la seva qualitat i com es relaciona amb la seva capacitat de captar o emetre CO2.
El trajecte s'inicia a les 10,42 h i fa el recorregut Universitat Autònoma ---> Plaça Catalunya dels Ferrocarrils
Ubicació: Estació Universitat Autònoma dels FGC
Data: Dijous 24, Octubre de 2024 - 10:42h
Organitzador: UAB i FGC
Dijous, 31 Octubre, 2024
09:28
Parlem dels ecosistemes de muntanya al seient de l'expert del Vagó de la Ciència
Descripció:
Bernat Claramunt és investigador al CREAF i professor d'Ecologia a la UAB. La seva recerca se centra en les estratègies per a un desenvolupament sostenible dels sistemes socioecològics de muntanya, amb un enfocament holístic que inclou no només els components naturals d'una regió, sinó també el seu context social i econòmic. Al seient de l'expert parlarà amb les persones usuàries del tren sobre com el canvi climàtic modifica aquests sistemes de muntanya i els serveis ecosistèmics i els beneficis que en traiem els humans.
El trajecte s'inicia a les 9,28 h i fa el recorregut Plaça Catalunya ---> Universitat Autònoma dels Ferrocarrils
Més informació: https://www.uab.cat/ca/cultura-cientifica/vago-combustibles-fossils
Ubicació: Estació Plaça Catalunya FGC
Data: Dijous 31, Octubre de 2024 - 09:28h
Organitzador: UAB i FGC
Dimarts, 5 Novembre, 2024
09:00
Barcelona Deep Tech Summit
Descripció:
El congrés punter de start-ups de tecnologia avançada, Barcelona Deep Tech Summit, celebrarà la tercera edició els dies 5, 6 i 7 de novembre integrat a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) al recinte de Gran Via de Fira Barcelona. Aquesta sinergia és estratègica, ja que integra les tecnologies avançades sorgides de les universitats i centres de recerca amb els grans reptes que afronten les ciutats. A més, es comparteixen els eixos d’innovació i sostenibilitat, i s’apropen solucions de futur a empreses i permeten que l’esdeveniment de start-ups i spin-offs adquireixi un caire més internacional.
El Barcelona Deep Tech Summit es concentrarà a buscar solucions a quatre grans reptes globals: la transició energètica i la sostenibilitat, la indústria 4.0 i la mobilitat, la salut digital i l’espai. El congrés acollirà sessions expertes d’aquests punts principals, i les anirà anunciant al seu portal web en els pròxims mesos.
A més, el congrés de start-ups Deep Tech sumarà cinc socis estratègics, que són Aldea Ventures, IESE Business School, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Mobile World Capital Barcelona i Tech Barcelona, que aportaran el seu coneixement i el seu ecosistema per potenciar la proposta de l’esdeveniment, i unificar esforços en el posicionament del Deep Tech com a sector estratègic de futur. Barcelona ja és referent europeu de start-ups Deep Tech, ja que compta amb el percentatge més gran sobre el total d’empreses d’aquesta tipologia a la ciutat, un 13%, segons assenyala la consultora Deal Room.
A més, les start-ups Deep Tech s’han incrementat un 10% a Catalunya, fins arribar a 320 a tot el territori, segons destaca el darrer informe d’ACCIÓ. El mateix document subratlla que ara mateix donen feina a més de 2.300 persones i, atenent a les dades més actualitzades, el volum d’inversió captat per aquestes start-ups va arribar a 183M€ l’any 2022.
En aquest sentit, en la nova edició del Summit, la comunitat inversora, així com les grans corporacions, tindran un rol estratègic, ja que les start-ups Deep Tech requereixen d’un capital més elevat i major finançament, i l’esdeveniment és clau per connectar amb grans empreses que volen incorporar les seves propostes al seu negoci.
Barcelona Activa i cinc universitats catalanes (UB, UAB, UPC, UPF i UOC) promouen aquest esdeveniment, que és l’epicentre de l’ecosistema científic i emprenedor Deep Tech. Ho fan a través de la iniciativa conjunta anomenada Barcelona Deep Tech Node, i el Barcelona Deep Tech Summit compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya.
Ubicació: Fira de Gran Via
Data: Dimarts 5, Novembre de 2024 - 09:00h
Data fi: Dijous 7, Novembre de 2024 - 17:00h