FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Voluntaris de Justícia participen a les Fires de Nadal del centres penitenciaris
Imatge d'acompanyament per a la notícia de les Fires voluntariat Justícia 14.01.2019 Voluntariat  -  El passat 7 de gener persones voluntàries del programa de Justícia de la Fundació Autònoma Solidària van assistir a la Fira de Reis del Quatre Camins i a la Fira d’Entitats del Centre Penitenciari de Dones. Els voluntaris van estar amb les famílies dels interns dels centres, on es van fer diverses activitats.
La celebració del dia de Reis al Quatre Camins va estar acompanyada per decoracions nadalenques, mags, xocolatada i activitats realitzades pels voluntaris. La Fira va comptar amb la presència d’alguns dels familiars de les persones internes i amb la participació de voluntaris de diferents organitzacions, com la Creu Roja.

Els voluntaris de la FAS van organitzar un pinta-cares per als fills dels interns, mentre d’altres participaven d’un conta-contes o es feien fotografies instantànies. Els reis també van visitar el centre penitenciari i a la sortida el Rei Baltasar va repartir un regal a cadascun dels familiars.

Per altra banda, a la Fira d’Entitats del Centre Penitenciari de Dones, les internes van poder descobrir quines entitats estan presents al centre i quines activitats s’hi realitzen. Les voluntàries de la FAS van poder explicar les activitats del voluntariat que la fundació realitzarà enguany en el marc del programa de Justícia. A més, els van portar contes feministes escrits per Frida Kahlo o Marie Curie en motiu del suport que donen a la revista digital “El Femení singuar” que editen les dones internes.

Programa Justícia

El Programa de Justícia de la FAS busca afavorir la rehabilitació i reinserció de les persones internes i de joves a través d’activitats voluntàries de qualitat, formació i reflexió sobre la realitat penitenciària i la responsabilitat social. Aquest programa està pensat sota la lògica de l’entitat de contribuir al foment de la igualtat d’oportunitats entre els col·lectius en risc d’exclusió.

La persona voluntària assumeix un compromís, una implicació i ha de tenir capacitat de desenvolupar una activitat amb uns objectius i una metodologia. Es realitzen activitats tant acadèmiques i sociolaborals, com culturals o fisicoesportives.

Actualment a la FAS treballa en 4 centres penitenciaris, com Brians o Quatre Camins, i 5 centres educatius de justícia juvenil; com l’Alzina o Can Llupià.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2020 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats