FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Voluntariat contra el càncer
Cursa Solidària UAB 2018 10.12.2018 Voluntariat  -  88 persones voluntàries van participar, en tasques d'organització i administració, a la Cursa de la UAB, que dona suport a La Marató de TV3, i que es va celebrar el passat 16 de desembre. Aquest any els diners aniran destinats a la investigació sobre el càncer. 

Un total de 1800 corredors van participar a la setena edició de la Cursa Solidària de la UAB, celebrada el passat 16 de desembre, i emmarcada enguany dins de les celebracions del 50è aniversari de la universitat. La cursa dona suport a La Marató de TV3 i els diners que es van recaptar seran destinats a la investigació sobre el càncer.

88 voluntaris van ser els encarregats de fer possible el correcte funcionament de la cursa, a través de la realització de tasques d'organització i administració: repartiment dorsals i samarretes per als corredors i corredores; prepararació del paddock, el circuit i la Fira d’Entitats; o col·laboració a la zona de recuperació. La gestió d'aquest voluntariat va ser càrrec de la Fundació Autònoma Solidària. 

La Cursa de la UAB va comptar amb diferents tipus de recorreguts i distàncies: la caminada de 6 km; la carrera de 6 km; la carrera d’11 km; o la cursa de mobilitat reduïda de 480 metres. Tots els recorreguts van tenir com a punt d'inici i final la Vila Universitària, però les carreres més llargues van comptar amb la novetat de passar també pel Sincrotró Alba i per Cerdanyola del Vallès.

El guanyador de la cursa de 10 kilòmetres va ser Paco Castellano Rico en categoria masculina, de Cerdanyola del Vallès, i en la femenina, va ser Irene Sánchez Albert, estudiant de sisè curs del Grau de Medicina de la UAB, i de Castellar del Vallès.

Investigació en el càncer
El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats