FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Torna el Nostrum!
Cartell Nostrum 2018 27.11.2018 Voluntariat  -  El proper dissabte 1 de desembre, totes les persones que fan possible la FAS es reuneixen en una jornada lúdica de coneixença i de formació. La trobada comptarà amb diferents tallers formatius sobre gènere, interculturalitat i dinàmiques participatives, i finalitzarà amb un dinar col·laboratiu on es premiaran els millors plats. 

Dos cops l’any, l’equip de voluntariat, becaris/àries i equip tècnic de la FAS es reuneix al Nostrum, una trobada formativa fora del Campus de la UAB. Participar-hi permet intercanviar, conèixer i fer néixer vincles amb la resta de companys i companyes de l'entitat; descobrir què és la FAS més enllà del programa amb el qual es col·labora; formar part d'un espai de reflexió i de formació pràctica per al voluntariat; i, també, fer créixer el compromís social.

Aquesta nova edició del Nostrum se celebrarà el dissabte 1 de desembre de 10.00h a 16.00h a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Per participar-hi, només cal inscriure’s en aquest formulari.

La jornada començarà amb un seguit d’activitats de benvinguda i coneixença que duraran una hora. Després, de 11.00h a 14.00h es posaran en marxa els 3 tallers formatius:
  1. "Re-genere-m'nos". Amb Christopher Casas de Projecte Ella. A través d'un breu resum de la història del feminisme i activitats participatives, ens endinsarem en la quotidianitat de les nostres vides des d'una perspectiva de gènere, per poder mirar-nos amb una visió crítica i deconstruir les nostres actituds i eleccions, i com ens afecten els mandats de gènere que hem anat incorporant al llarg del temps.
  2. Taller de rols de poder i privilegis. Una mirada interseccional. Amb Griselda Lloret de La Xixa teatre. Es tracta d'un taller vivencial, dinàmic i participatiu, on mitjançant la metodologia del teatre del l'oprimit, reflexionarem sobre com detectar i afrontar les situacions de violència en l'àmbit de l'exclusió social.
  3. Treballant junts: dinàmiques participatives per grups. Amb Patricia Garcia de Almalj Facilitacion. En aquest taller aprendrem d'una manera pràctica i vivencial diferents dinàmiques participatives que es poden fer servir amb diferents grups. També explorarem juntes  com fomentar la implicació en els nostres grups i algunes claus per a poder comunicar millor amb les persones amb les qui treballem perquè hi hagi aquesta participació.
A la sortida dels tallers, ens disposarem a fer la fotografia de grup, enguany vinculada al Dia Mundial del VIH/sida. Després començarà el dinar col·laboratiu, amb premis pels millors plats en les categories d’amanides, truites, pizzes casolanes o empanades i postres. Finalment, es posarà punt i final a la jornada a les 16.00h, després d'haver extret les conclusions de la trobada.

Pels estudiants que participen com a voluntaris, i tenen intenció de reconèixer la seva activitat amb crèdits ECTS, els recordem que és obligatori participar en almenys un dels dos Nostrum que realitzarem aquest curs.

Inscriu-te i gaudeix del Nostrum! I si vols compartir la teva experiència a través de les xarxes socials, utilitza els hashtags #ComandoV, #Nostrum i #FASVoluntariat.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats