FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La UAB prepara la Setmana de la Prova Ràpida del VIH i l’Hepatitis
Prova ràpida del VIH 16.11.2018 Salut  -  El 20 i 21 de novembre podràs fer-te les proves ràpides del VIH i la sífilis al Centre de Recursos. A més, en el marc del Dia Mundial de la Sida, apunta’t a les activitats del Programa de Salut de la FAS per aprendre i conscienciar-te sobre el VIH. 

A tocar de l’1 de desembre, el Dia Mundial de la Sida, les activitats i esdeveniments per conscienciar i sensibilitzar sobre el VIH/sida es concentren i des de la FAS estem al peu del canó.

A la UAB preparem la Setmana de Prova Ràpida del VIH i l’Hepatitis. Podreu fer-vos proves d’ITS amb l’entitat Actua Vallès els dies 20 i 21 de novembre de les 10:30 a les 13:30h i de 15:30 a 17:00h al Centre de Recursos per a Col·lectius (Plaça Cívica). A més, de les 13:00 a les 15:00h podreu visitar el Xiringu del Programa de Salut de la FAS, on trobareu material informatiu i preventiu temàtic sobre el VIH/sida i altres Infeccions de Transmissió Sexual, a més de jocs dinamitzats pels Agents de Salut del programa.

Enguany, a més, es celebren els 20 anys del Comité 1r de Desembre, la plataforma d’ONG que treballa per donar resposta al VIH/sida arreu del territori autonòmic de Catalunya aglutinant diverses entitats membres, entre elles la FAS.

Per aquest motiu, el divendres 16 de desembre es realitza la Jornada del 20è Aniversari a les 10:00h al Pati Llimona (Centre Cívic del Gòtic). Un acte per fer repàs de 20 anys de lluita contra la discriminació i estigmatització de les persones seropositives, 20 anys d’incidència en polítiques per promoure canvis que contribueixin a millorar les condicions de vida de les persones amb VIH.

D’altra banda, el 5 de desembre es realitzarà un esdeveniment en el marc d’aquesta campanya amb l’objectiu de sensibilitzar la comunitat universitària. #CompartirMomentos vol conscienciar a través de converses en què un pacient i un metge desmuntaran tots els mites i els estigmes sobre el VIH. L'acte tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres a les 12:30h i tindrà una durada de dues hores. A la sortida podreu visitar el #Xiringu informatiu sobre el VIH/sida i altres ITS, tot això dinamitzat pel Programa de Salut de la FAS.

Finalment, el mateix dia 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, el Programa de Salut de la FAS participa en els actes del Comitè 1r de Desembre que es realitzaran a Plaça Sant Jaume (matí) i a la Plaça dels Àngels (tarda) de la ciutat de Barcelona, on podràs trobar paradetes informatives i un munt d’activitats i sorpreses que et permetran aprendre i conscienciar-te sobre el VIH/sida. No hi faltis!
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2020 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats