FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La FAS ha acollit un TFG que analitza les motivacions del voluntariat hospitalari
Imatge del treball final de grau de la Nerea Lopez sobre el voluntariat sociosanitari 30.07.2018 Voluntariat  -  Què fa que una persona decideixi participar en un programa de voluntariat? Què la motiva a continuar? Què se’n endú de l’experiència? Aquesta i altres qüestions es resolen al Treball Final de Grau de la Nerea López, estudiant de Psicologia i exalumne de l’assignatura de Pràctiques Integrades, on va dissenyar aquest projecte acollit pel Programa Sociosanitari.
 
La Fundació Autònoma Solidària ha obert les portes del voluntariat sociosanitari a l’Hospital de la Vall d’Hebron a la Nerea López, estudiant del grau de Psicologia a la UAB, per abordar el seu Treball Final de Grau titulat “Anàlisi de les motivacions i l’aprenentatge transformatiu dels i les participants en un programa de voluntariat universitari”, tutoritzat pel professor de Psicologia Jose Luis Lalueza.
 
El disseny del projecte es va plantejar arran de les necessitats expressades per la FAS en el marc de l’assignatura de Pràctiques Integrades de 3r curs del grau de Psicologia el curs 2016-17. Entre els projectes dissenyats pels/les estudiants, el del grup de la Nerea va ser l’escollit per implementar-se aquest curs 2017/18 –en aquest cas, la Nerea López va optar per fer-ho mitjançant el seu TFG-.
 
El projecte de la Nerea López posa sobre la taula les motivacions i l’aprenentatge transformatiu, és a dir, aquell que produeix canvis, de les voluntàries i voluntaris de la FAS a Vall d’Hebron. En aquest sentit, les conclusions de l’anàlisi són clares: “Apropar-se a un context diferent al seu propi entorn i conèixer una altra realitat completament diferent a la seva, ja sigui actualment, o comparant la realitat present de l’hospital amb la seva infància, els permet valorar més el que els envolta i ampliar el camp de visió cap a una realitat més àmplia i sobretot, més complexa. Formar part de la Unitat de Pediatria de la Vall d’Hebron els ha permès créixer personalment, augmentar la seva autoestima, gaudir del voluntariat, desenvolupar-se i potenciar-se personalment. A més, han realitzat un aprenentatge intern i emocional molt important.”
 
Si teniu interès en formar part de l’equip de voluntariat de la Fundació Autònoma Solidària el curs vinent, podeu consultar les nostres opcions de voluntariat. Si necessiteu més informació al respecte, també us podeu adreçar a fas.voluntariat@uab.cat o trucar al 93.581.47.15.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats