FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Finalitza el voluntariat amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca
Foto de l'equip FAS davant la seu de la PAH 20.06.2018 Programes Socials  -  Després de 6 anys, els voluntaris i voluntàries de la Fundació Autònoma Solidària s’acomiaden de la PAH. L’activitat, centrada en la recollida de dades per un fons documental, ha suposat un aprenentatge en valors i el desenvolupament d'habilitats com l'escolta activa i l'acompanyament.
 
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va néixer a Barcelona l’any 2009 amb la intenció de donar una resposta ciutadana a la situació d’aquelles persones amb dificultats per pagar la hipoteca i que veien com el banc els reclamava un deute elevadíssim, fins i tot després de perdre l’habitatge. La Fundació Autònoma Solidària (FAS) ha col·laborat amb l’entitat des del curs 2012-2013 a través del seu programa de voluntariat amb estudiants de la UAB, que han donat suport en la tasca de la PAH.

Arran de la crisi immobiliària, la PAH va començar a treballar en negociacions col·lectives i es va organitzar per assemblees segons les entitats bancàries. Aquest gruix d’acció va permetre augmentar considerablement el nombre de persones vinculades a la PAH i, com a conseqüència, va ser necessari obrir un procés de documentació. Aquesta tasca, desenvolupada en part pel voluntariat de la FAS, ha permès fer un seguiment continu sobre els casos i elaborar informes sobre la situació de l’habitatge a Espanya.

El voluntariat ha consistit en oferir suport i atenció personalitzada a les persones afectades, recollir dades i tirar endavant un fons documental amb l’objectiu fer un seguiment acurat dels casos que arriben a l'entitat. L’Eduard Sala, coordinador del voluntariat de la PAH, s’ha mostrat molt agraït amb els voluntaris i voluntàries de la FAS: “ha estat una ajuda bastant important i útil perquè necessitàvem gent amb certa constància que vinguessin a ajudar a tenir una base de dades estructurada i poder fer informes que hem anat produint. Els voluntaris s’han involucrat moltíssim i ens han ajudat molt ”.
 


Informe sobre la situació del dret a l’habitatge

Una de les tasques més destacades del voluntariat de la FAS va ser la seva cooperació en l’informe “Radiografies de la situació del dret a l’habitatge, la pobresa energètica i el seu impacte en la salut a Barcelona”. L’estudi agraeix especialment la col·laboració desinteressada de la Tania Hahn, l’Arnau Vila, la Marina Marín i la Mireia Turón, tots voluntaris i voluntàries de la FAS.  

L’informe tracta els casos de 100 famílies afectades per problemes d’habitatge i del seu accés als subministraments bàsics. S’analitza el perfil sociològic de les famílies, l’estat de salut autopercebuda, la tipologia del problema en règim de tinença de l’habitatge i la garantia a l’accés dels subministraments bàsics i la pobresa energètica. L’Observatori DESC, Enginyeria Sense Fronteres, l’Aliança contra la Pobresa Energètica, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barcelona i l’Agència de la Salut Pública de Barcelona han sigut les entitats que han impulsat l’estudi.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats