FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El 25 de juny torna el Campus Ítaca
Inici del Campus Ítaca de la FAS 19.06.2018 Programes Socials  -  Enguany 395 joves participaran en un dels programes estrella de la FAS. Durant els mesos de juny i juliol el Campus UAB obre les seves portes per motivar als adolescents en situació econòmica desfavorable i amb un bon rendiment acadèmic a continuar vinculats als estudis un cop finalitzin l’etapa obligatòria.
 
A partir del 25 de juny i fins al 13 de juliol la UAB acollirà 395 joves de 3r d’ESO provinents de més de 30 municipis de la província de Barcelona. L’alumnat es repartirà en dos torns: un primer compost per 195 participants del 25 al 3 de juliol, i un segon torn del 5 al 13 de juliol que comptarà amb la resta d’adolescents.

El Campus Ítaca és un dels programes socioeducatius amb més recorregut de la UAB. Des del 2004, més de 5.000 nois i noies han participat al programa, majoritàriament provinents d’instituts del Vallès Occidental. Des dels inicis el programa té l’objectiu de motivar els nois i noies que estan a punt de començar l’últim curs d’ESO per tal que l’any següent segueixin estudiant.

Les activitats que es contemplen durant el Campus Ítaca són d’àmbit ludicoesportiu i pedagògic i compten amb professorat de la UAB per a la seva dinamització. Els joves es reparteixen en grups d’unes 12 persones i realitzen activitats diverses al llarg del dia: gimcanes, activitats d’investigació, debats o casos a resoldre, entre d’altres.
 
Enguany, hi ha novetats com l’activitat “Houston: Tenim un problema!”, on hi ha intervingut el Departament de Psicologia de la UAB, i es convida als joves a desenvolupar tots els passos d’una recerca, mitjançant l’activació de la motivació i l’emoció i els seus efectes psicofisiològics. Una altra activitat nova estarà vinculada a l’economia i consisteix en treballar amb els estudiants un possible procés d’elaboració d’una idea de negoci basada en tecnologies digitals. Finalment, també es trobaran un nou cas per resoldre, en aquesta ocasió tindrà a veure la neurociència i treballaran les drogues i el seu efecte al cervell.
 
Els joves seleccionats per participar en el Campus Ítaca comparteixen un perfil semblant: una situació econòmica familiar complicada que pot propiciar la priorització de l’entrada al mercat laboral per davant de la continuïtat per seguir estudiant, la necessitat de referents adults que promoguin la continuïtat dels estudis postobligatoris en el seu entorn familiar i social, i una actitud positiva vers l’estudi.

Enguany el Campus Ítaca realitzarà dues cloendes, una per a cada torn. L’acte de cloenda és un moment fonamental del Campus Ítaca, ja que serveix per fer visible i donar veu a l’alumnat que mostrarà el resultat del seu treball al campus presentant els projectes de recerca que cada grup ha realitzat.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats