FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Seminari sobre Economia crítica a la UAB
Cartell Seminari Economia Crítica 27.02.2018 Cooperació  -  La Facultat d’Economia i Empresa enceta un seminari de set sessions conduit per Taifa i que vol apropar-se a l'economia des d'una perspectiva diferent de la neoclàssica. El 22 de febrer es va fer la presentació del seminari a càrrec de Miren Etxezarreta
 
El Seminari d'Economia Critica és una iniciativa que va sorgir fa dos anys a la Facultat d'Economia i Empresa per suplir la demanda de l’alumnat d'apropar-se a l'economia des d'una perspectiva diferent a la neoclàssica.
 
En aquesta primera edició del seminari hi han col·laborat la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia i la Fundació Autònoma Solidària que, a més de gestionar el finançament, emmarca les seves actuacions a la Facultat d'Economia i Empresa dins el projecte Educació per al Desenvolupament a la Universitat (ESDU), que vol contribuir a que l'alumnat tingui una mirada crítica sobre la realitat i disposi d'eines per a la transformació social des de diferents disciplines.
 
El curs consta de set sessions i està conduit pel Seminari Taifa. Té l’objectiu de presentar una visió rigorosa i crítica dels aspectes més rellevants del capitalisme actual tot analitzant la seva evolució i les conseqüències per al conjunt de la societat. Es proposa una explicació sobre com funciona el sistema productiu i financer, el rol dels diners i el mercat en la nostra societat, així com el paper de l’Estat i la política econòmica dels governs en l'actual era neoliberal.
 
En la primera sessió del seminari celebrada el passat 22 de febrer, Miren Etxezarreta, cofundadora del Seminari d'Economia Crítica Taifa i Catedràtica Emèrita en Economia Aplicada de la UAB, va introduir les característiques del funcionament del capitalisme, posant èmfasi en que la desigualtat és un element intrínsec, atesa la capacitat d'acumulació què té el capital.
 
En les sis sessions restants, es tractaran temes com l’explotació i el patriarcat, els límits del capitalisme o l’estat i la política econòmica entre d’altres temàtiques. Aquestes sessions s’impartiran de 12:30h a 14:00h a l’Aula 7 de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB entre febrer i maig de 2018.
 
Enguany, hi participen una quarantena d’estudiants, majoritàriament provinents de diferents graus que s'ofereixen a la Facultat d'Economia i Empresa, però també de graus i postgraus de Polítiques i Sociologia, Pedagogia, Medicina, Matemàtiques o Dret.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats