FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Viu una experiència solidària internacional
Cartell Estades Solidaries Internacionals 2018 14.02.2018 Voluntariat  -  El 7 de març se celebrarà una sessió informativa sobre les diferents opcions que té l’alumnat de la UAB per fer una estada solidària a l’estranger. En aquesta sessió la FAS explicarà què és el Servei de Voluntariat Europeu i entitats com el Servei Civil Internacional, SETEM, COCAT o l’Associació Catalana per la Pau donaran a conèixer les seves propostes de cooperació internacional, camps de treball, brigadisme o turisme sostenible i responsable

La Fundació Autònoma Solidària prepara un any més una sessió informativa sobre l’oferta d’estades solidàries i voluntariat internacional al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objectiu de la trobada és que tant la FAS com diferents organitzacions del sector de la cooperació internacional puguin presentar a la comunitat universitària les opcions d'estades solidàries que ofereixen i totes les seves característiques (tipologia, països, temàtica, durada, requisits, costos, etc). En concret, l’oferta es centra en activitats de voluntariat, camps de treball, brigades de solidaritat i altres iniciatives similars a Europa o en països principalment d’Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.

La sessió tindrà lloc el dimarts 7 de març a les 13h a la Sala d’Actes de l’Edifici L’Àgora (Plaça Cívica UAB). Enguany, hi participaran algunes entitats com SETEM, COCAT, l’Associació Catalana per la Pau (ACP), el Servei Civil Internacional (SCI) i el Zajel Program amb la finalitat de mostrar cadascuna de les seves propostes, mentre que la FAS presentarà el Servei de Voluntariat Europeu (SVE).

Una estada solidària internacional no només és una experiència altruista i d’acostament a altres realitats, sinó que també és un viatge interior on t’exposes constantment a la superació personal, llevant prejudicis i creant noves perspectives que aportaran un valor afegit a la teva formació professional i a les teves aptituds personals. Tal i com explica la Federació Catalana d'ONG per al desenvolupament, no es tracta ni de turisme alternatiu ni d’expedicions per socórrer els pobres, sinó d’una experiència de formació i de presa de consciència d'una realitat llunyana de les nostres fronteres.

A continuació, podeu veure un vídeo promocional del Servei de Voluntariat Europeu a la FAS, on es poden veure testimonis del projecte que es presentarà en la sessió informativa del proper 7 de març.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats