FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La Facultat de Veterinària debat sobre economia i sobirania alimentària
Debat Economia i Sobirania Alimentària 11.01.2018 Cooperació  -  La FAS organitza el proper 9 de febrer el debat “Economia i sobirania alimentària” per tal d’estimular la discussió científica entre el professorat i personal investigador de la Facultat de Veterinària. Jordi Rosell i Gonzalo Gamboa participaran a la sessió amb un cara a cara moderat per Xavier Such.
 
El 9 de febrer, a les 11h del matí, es durà a terme a la Sala de Juntes de la Facultat de Veterinària el debat “Economia i sobirania alimentària”. La jornada comptarà amb Jordi Rosell, professor titular del Departament d’Economia Aplicada i especialista en desenvolupament rural i política agrària, i Gonzalo Gamboa, doctor en Ciències Ambientals (UAB) i investigador a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA). El moderador serà Xavier Such, professor titular del Departament de Ciència Animal i dels Aliments, i membre del GEDEF de Veterinària.

L’objectiu principal de la trobada és estimular la discussió científica entre el professorat sobre les implicacions econòmiques de la sobirania alimentària. Així doncs, el debat oferirà una doble perspectiva a partir de la confrontació de posicions.

Aquesta activitat està adreçada al professorat i personal investigador en formació de la Facultat de Veterinària, i s’engloba dins del pla de formació docent de l’Oficina de Qualitat Docent de la UAB. Les persones que ho desitgin obtindran aquest reconeixement en el seu currículum de formació docent. És necessari fer inscripció prèvia mitjançant aquest formulari.

El debat “Economia i sobirania alimentària” s’emmarca dins d’un cicle de debats en l’àmbit de la sobirania alimentària organitzat pel GEDEF - Veterinària, un grup de treball que, amb el suport de la FAS, vol promoure el coneixement i la discussió entorn a aquest paradigma. El cicle és una proposta de continuïtat al diàleg iniciat amb el professorat de la facultat arran de la jornada “La sobirania alimentària als estudis de la Facultat de Veterinària de la UAB” organitzada al 2016 i el debat “Transgènics, pros i contres” celebrada al 2017.

Sobirania alimentària i docència universitària

El 15 de desembre es va realitzar la formació “Sobirania alimentària i docència universitària” organitzada pel GEDEF - Veterinària. La sessió formativa va ser impartida per Marta Rivera, directora de la Càtedra de Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC. L’objectiu d’aquesta activitat era aprofundir en l’anàlisi dels reptes de la sobirania alimentària i identificar estratègies per abordar aquesta matèria a l’aula. Aquesta activitat formativa ha tingut el reconeixement de l’Oficina de Qualitat Docent en el marc de les actuacions de “Formació a mida”.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats