FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Afrontem l’estigma des de la dansa
Activitat Dansa pels Drets 07.11.2017 Salut  -  “Dansa pels Drets” és una activitat de dansa i sensibilització oberta a tota la comunitat universitària de forma gratuïta, co-organitzada pel Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària i el Comitè 1 de Desembre en el marc de la campanya pel Dia Mundial de la Sida.

Massa sovint s’ignora que moltes persones del nostre entorn conviuen amb VIH/sida. Es desconeix les problemàtiques que pateixen, l’estigma al qual han de fer front i els drets dels quals no gaudeixen. “Dansa pels Drets” és una activitat que vol conèixer i reflexionar entorn d’aquesta temàtica i explora les possibilitats de la dansa com a forma d'expressió i reivindicació.

“Dansa pels Drets” és un espai per aprendre, discutir, ballar i gaudir. L’objectiu és visibilitzar la situació de les persones que conviuen amb VIH/sida i reivindicar els drets d'aquest col·lectiu en particular, la qual cosa repercuteix positivament en la resta de la societat. L’activitat està dinamitzada per DonaDanza i co-organitzada pel Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària i el Comitè 1 de Desembre en el marc de la campanya d’enguany pel Dia Mundial de la Sida. L’únic requisit per participar-hi és el compromís i l’assistència continuada a les tres sessions.

La primera sessió serà el divendres 17 de novembre i començarà amb les presentacions individuals i la presentació del projecte “Dansa pels Drets”. S’introduirà la temàtica en focus, es recolliran els dubtes dels/les participants, i es trencaran els principals mites entorn del VIH/sida i les persones afectades. Després, es donarà pas al treball creatiu en moviment i en dansa.

El divendres 24 de novembre, el treball creatiu coreogràfic continuarà de forma més intensiva. S’aprofitarà per clarificar més dubtes sobre el VIH/sida (plantejats a la primera sessió per part de les participants), encarant la sessió de dansa i les representacions de la setmana següent.

El divendres 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, és el dia en què el grup sortirà a l’aire lliure a representar “Dansa pels Drets”. Després d’ultimar els preparatius, la primera representació serà en horari de migdia al Campus de la UAB. La segona i última representació serà en horari de tarda als Jardinets de Gràcia, a Barcelona.

Si teniu interès en rebre més informació o esteu interessats en fer les a ‘Dansa pels Drets’, ho podeu fer a través de programasalut.fas@gmail.com o de la pàgina facebook de l’esdeveniment.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats