FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La FAS participa en la XII Jornada Catalana de Voluntariat i Salut
Jornada Catalana de Voluntariat i Salut 26.10.2017 Salut  -  Administracions, entitats socials, voluntariat i professionals del sector sociosanitari i hospitalari s’han trobat a la XII Jornada Catalana de Voluntariat i Salut, una sessió que ha girat entorn a la formació del voluntariat, eina imprescindible per afrontar nous reptes en l’àmbit de la formació i la salut.

El 25 d’octubre, va tenir lloc a l’Hospital del Mar la XII Jornada Catalana de Voluntariat i Salut, organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social. Sota el títol “Voluntariat i Formació: Altres Mirades”, la jornada es va centrar en la formació com a eina imprescindible per al voluntariat. La formació és l’eina de les persones voluntàries per afrontar nous reptes i detectar necessitats per tal de trobar-hi solucions innovadores. Per això, la jornada va girar entorn d’altres mirades sobre la formació en el voluntariat, oferint recursos per l’adquisició de competències i habilitats per a tots els agents implicats.

A la jornada es van presentar experiències de formació innovadores en el camp de la Salut, com és la dels programes Sociosanitari i de Salut de la Fundació Autònoma Solidària. La Mireia Ruiz, tècnica de voluntariat de la FAS, ha presentat com l’entitat desenvolupa una estratègia que s’adapta a les noves realitats i necessitats formatives del voluntariat universitari. En definitiva, va establir reptes, noves necessitats i possibles solucions, explicant el cas de voluntaris i voluntàries dels programes de Salut i Sociosanitari.

Seguidament, va tenir lloc un debat i intercanvi de reflexions entre els ponents i els participants per tal de seguir avançant en la posada en comú. Després, l’acte va seguir amb cinc càpsules simultànies de caire reflexiu i aplicat, que van culminar en la posada en comú en la sessió de cloenda.

Conjuntament, els assistents van reflexionar sobre les especificitats del voluntariat en l'àmbit hospitalari i sociosanitari, dels usuaris, els límits, les dificultats comunes i les possibles solucions. Entre les conclusions de la jornada, va quedar patent la idea de que una formació de qualitat millora l’acció voluntària, beneficiant tant les entitats, les persones ateses i, en definitiva, tota la comunitat.
 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats