FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Comença el segon torn del Campus Ítaca d'enguany
Campus Ítaca 2017 -2n torn 07.07.2017 Programes Socials  -  El primer torn del Campus Ítaca d'enguany va acabar el 4 de juliol amb un acte de cloenda en què els estudiants que hi han participat van presentar els resultats dels seus treballs. I dia 6, va començar el segon torn que s'allargarà fins el 14 de juliol.
El Campus Ítaca es duu a terme al campus de Bellaterra i a partir d'un conjunt d'activitats lúdiques i pedagògiques dinamitzades per monitors i professorat de la UAB, els joves participants, a punt de començar l’últim any d’educació obligatòria (4t d’ESO), coneixen de primera mà què és i com funciona una universitat, i adquireixen motivació i referents per continuar en el món acadèmic. Enguany, els 385 joves participants provenen de 79 instituts de 33 municipis de set comarques.

El passat dimarts dia 7 de juliol, els participants en el primer torn van tenir ahir l’oportunitat de presentar els projectes de recerca que han desenvolupat al llarg de l’última setmana a la UAB. Entre les matèries desenvolupades a diversos centres (facultats i instituts), s’han estrenat enguany les modalitats d’interpretació, el conflicte mediambiental pel cultiu de la palma d’oli, i la producció de falques de ràdio, a més d’altres noves tasques relacionades amb la veterinària, la toxicologia i l’òptica.

Els treballs es van presentar en dos actes de cloenda simultanis, un al Rectorat i un altre a l'Hotel Campus.

L’acte del Rectorat el presidien la rectora de l’Autònoma, Margarita Arboix; el president del Consell Social de la universitat, Gabriel Masfurroll, i el director de la FAS-UAB, Jordi Prat, que hi va posar en valor “el treball en xarxa amb tots els agents” que fan possible el campus Ítaca. Al principi de la cerimònia, Masfurroll va encetar la seva intervenció amb aquestes paraules: “La universitat és un lloc on es ve a aprendre a ser persona”. Va agrair als participants “haver confiat en l’Autònoma” i va manifestar el seu desig que tots puguin sol·licitar d’estudiar-hi el 2019 per fer possible una “societat millor”. “Tant de bo tots plegats arribem a Ítaca”, va concloure.

Un cop fetes les exposicions dels projectes i, també, lliurats els diplomes de participació, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, va subratllar, en la seva intervenció, que Ítaca permet als participants “una visió molt ràpida” del que suposa “viure un campus”, i va donar gràcies a tots els implicats. Arboix també va oferir suport a les famílies perquè els seus fills que ho vulguin puguin estudiar a la UAB: “Veniu. Intentarem buscar una solució perquè ningú es quedi sense estudiar”, va dir-los, i els va animar a confiar en els joves que acaben de finalitzar l’educació obligatòria". Finalment, la rectora va fer un comiat temporal: “Us diem ‘fins aviat’”.

Simultàniament a aquest acte de la sala d’actes del rectorat de l’Autònoma, l’Hotel Campus en va acollir un altre de paral·lel amb l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà; el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB i president de la FAS-UAB, Carlos Sánchez; el director de zona del Banc Santander, José María García de los Ríos, i la responsable del campus Ítaca, Elsa Espinosa. A banda de la presentació dels treballs dels equips i de la recollida de diplomes personals, tots dos actes també van servir per lliurar els premis dels concursos literari i artístic als guanyadors, i reconeixements als representants dels instituts col·laboradors.

El Campus Ítaca es duu a terme gràcies al patrocini del Banco de Santander i amb les aportacions de totes aquestes entitats.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats