FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

286 persones assisteixen a la preestrena d'Astral a la UAB
Preestrena del documental Astral 19.10.2016 FAS  -  La preestrena del documental Astral, el nou film produït per l’equip del programa Salvados i que visibilitza la realitat de les persones refugiades, va aconseguir omplir la Sala de Cinema de la UAB en les dues sessions programades.

Gràcies a les aportacions de les 286 persones que van assistir a les sessions de les 13.00h i les 16.00h, es van recaptar 1.082€ que aniran destinats a l’ONG Proactiva Open Arms. La FAS en els propers dies farà entrega d’aquesta quantitat a Open Arms.

El documental es va projectar a la Sala de Cinema de la UAB, on prèviament es va fer una presentació que va anar a càrrec d’Elena Parreño i Bibiana Guarch, de l’equip de Salvados; Albert Roma, treballador de la UAB i membre de l’ONG Proactiva Open Arms; Silvia Carrasco, doctora en Antropología i professora del Departament d’Antropologia Social; i de Carlos Sánchez, Vicerector de Relacions Institucionals i Cultura.

El vicerector Carlos Sánchez va insistir en la necessitat de realitzar accions de sensibilització per apropar la realitat dels refugiats a la UAB, amb la iniciativa #UniversitatsRefugi. A més, va destacar la tasca de la Fundació Autònoma Solidària i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, per gestionar el Programa Acollida, un voluntariat en suport de les persones refugiades. Les membres de l’equip de Salvados es van mostrar il·lusionades per la reacció de la gent, doncs les entrades per veure el documental pràcticament es van esgotar en totes les preestrenes que s’han fet arreu del país. Albert Roma, va expressar que "no m’imaginava que la seva tasca acabaria tant visibilitzada en un projecte com el d’Astral", i que, per ell, el documental és "una manera més de reivindicar el seu desacord amb la situació de les polítiques d’immigració actuals".

Després de la projecció de la pel·lícula, tots els assistents que es trobaven a la sala van tenir la possibilitat de fer comentaris i preguntes als que formaven part de la taula de presentació. L’objectiu d’Astral és visibilitzar i conscienciar sobre el dia a dia que viuen les persones refugiades i l’actuació de les ONG i dels equips de salvament. Aquest documental es va estrenar a la Sexta el diumenge 16, donant el tret de sortida de la nova temporada de Salvados i va tenir un gran ressò.

Proactiva Open Arms

Aquesta ONG té com a missió rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles. Com deia Óscar Camps, membre de l’ONG i un dels protagonistes del film, Open Arms están al Mediterrani per “preservar el dret a la vida”.

Si vols col·laborar amb aquesta entitat, pots fer a través de la seva web un donatiu o bé a aquest número de compte ES59 1491 0001 2121 8580 1020.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats