FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

A la matrícula, marca la casella que fa créixer la cooperació per al desenvolupament de la UAB
Campanya pel 0,7 05.07.2016 FAS  -  Arrenca la campanya que convida els i les estudiants de la UAB a marcar l'opció de fer un donatiu de 15 euros al Fons de Solidaritat en el moment de fer la matrícula universitària. El Fons finança projectes de cooperació i d'educació per al desenvolupament promoguts per la pròpia comunitat universitària.

Marcar la casella de solidaritat a l'hora de formalitzar la matrícula per al curs vinent significa fer un donatiu de 15€ que es destinaran a projectes de cooperació per al desenvolupament a països del Sud o a accions d'educació per al desenvolupament al campus de la universitat. El Fons de Solidaritat de la UAB, amb més de 20 anys d'existència, recull els donatius i s'assignen als projectes que proposen professorat i estudiants per a la cooperació universitària per al desenvolupament.

La resolució dels projectes als quals es destinaran els fons recaptats en l'anterior període i que es duran terme durant el 2016 s'ha fet pública aquest juny. En el marc de les propostes per a la cooperació internacional, la resolució inclou projectes amb centres universitaris de Colòmbia, Equador, Perú, Nicaragua, Gàmbia, Moçambic i Uganda i incideixin en àmbits diversos com l'educació, el gènere, la salut, el medi ambient, la governabilitat democràtica, l'agricultura i l'alimentació. Les iniciatives, que les proposen estudiants o professorat de la UAB, es duen a terme amb contraparts dels països on s'actua, com poden ser centres universitaris o instituts de recerca, sovint amb alguna vinculació prèvia amb la UAB.

En la línia d'educació per al desenvolupament (EpD) es van aprovar tres projectes. Un sobre com abordar el paradigma de la sobirania alimentària a la UAB. En segon lloc, una iniciativa per desenvolupar una plataforma de suport a la docència d’assignatures amb continguts d'EpD i, finalment, un tercer projecte sobre el rol de la comunicació com a promotora dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La campanya del 0,7% es va iniciar a la UAB el 1994. En consonància amb el moviment pel 0,7%, que promovia la cooperació i la solidaritat amb els països del Sud, el claustre de la universitat va decidir sumar-se a la iniciativa i destinar una part del pressupost a accions de cooperació per al desenvolupament. El Fons, a més, es nodreix de les aportacions de PAS i PDI, que fan els seus donatius de forma continuada.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) gestiona el Fons de Solidaritat a través de l'Àrea de Cooperació i EpD. Cada any, obre convocatòries a les quals personal docent i investigador i alumnat de màster i doctorat poden presentar-hi els seus projectes, entre els quals sorgiran les iniciatives seleccionades on es destinaran els fons recaptats amb les donacions.

Si ets estudiant de la UAB, t'animem a donar el 0,7% de la teva matrícula, marcar la casella de solidaritat i fer l'aportació de 15€ per al Fons de Solidaritat de la UAB. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats