FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Més de 380 joves participen en la XIIIa edició del Campus Ítaca a la UAB
Campus Itaca, ara gestionat per la FAS 22.06.2016 Programes Socials  -  Per segon any consecutiu, la FAS gestiona el programa socioeducatiu Campus Ítaca, que va engegar la seva XIII edició el passat dilluns 27 de juny. Enguany, creix el nombre d'instituts implicats, així com el nombre de joves participants, que arriba a 388 noies i nois que han acabat 3r d'ESO.

El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu dirigit a nois i noies de 15 anys que han acabat 3er d'ESO i que durant el pròxim curs, l'últim de l'etapa obligatòria, hauran d'optar entre accedir al món laboral, cursar un mòdul professional de grau mitjà o bé fer batxillerat.

L'objectiu del Campus és incentivar l'alumnat que hi participa a continuar la seva formació per ampliar el ventall de possibilitats de futur. A més, el programa fa de la UAB un espai de convivència entre alumnat d'entorns socials diversos.

El programa es promou des de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Fundació Autònoma Solidària és l'encarregada de la seva gestió des del curs passat. Per dur-lo a terme, compta amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de l'Educació i amb el suport del Grup Santander i dels ajuntaments que participen en el programa.

El Campus Ítaca 2016 ha fet créixer el seu abast i impacte. Aquest curs, ha incrementat  1 comarca, 3 localitats, 24 instituts i 60 joves participants, arribant així a col·laborar amb 33 ajuntaments de 7 comarques de la província de Barcelona, amb un total de 77 instituts i ampliant el Campus a un total de 388 joves que han finalitzat 3r d'ESO.

Enguany, se celebra en dos torns entre el 27 de juny i el 14 de juliol. En aquesta XIIIa edició, es mantenen la tipologia i l'estructura de les activitats més ben valorades per l'equip de monitors i monitores, pels i les joves i per l'equip tècnic. Alhora, se n'han reformulat d'altres amb l'objectiu de donar una major coherència al projecte.

Les activitats formatives dirigides es duen a terme amb personal docent i investigador vinculat a la UAB de diferents facultats i centres adscrits i que han estat seleccionats enguany en una convocatòria pública. El Campus es conforma de tallers, debats, problemes complexes, "qui té més raó" i projectes. Totes, activitats basades en l'aprenentatge derivat de l'experiència, tenint en compte el coneixement previ dels i les participants i afavorint el treball cooperatiu.

Abans de la posada en marxa del Campus, l'equip de monitors i monitores tant acompanyants de transport com dinamitzadors i dinamitzadores de grup van participar en les formacions de preparació.

El passat dilluns 27 de juny, ja va engegar-se el Campus, que funciona segons el previst i amb la bona valoració de totes les persones participants.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats