FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es consoliden les jornades d'anellament al Campus
Nova jornada d'anellament d'aus a la UAB 22.06.2016 Voluntariat  -  L'OMA i la FAS organitzen des de finals del curs passat jornades formatives d'anellament d'aus per fer créixer el coneixement sobre els ocells del campus de Bellaterra. Enguany, se n'han celebrat 4 edicions, anellant un total de 102 exemplars de 19 espècies diferents.

L'anellament científic d'ocells és un mètode d'estudi basat en el marcatge individual d'aus que ofereix gran quantitat d'informació sobre la seva biologia, tant pel que fa als seus desplaçaments, com als canvis físics que puguin experimentar.

Amb l'objectiu de fer créixer el coneixement sobre els ocells del campus de Bellaterra de la UAB, l'Oficina de Medi Ambient (OMA) i la FAS van organitzar les primeres jornades d'anellament a finals del passat curs 14-15. Durant aquest curs, s'han celebrat 4 jornades formatives i d'anellament a càrrec de Marc Illa, anellador expert d'ocells, soci de l'ICO i estudiant de biologia. En total, s'han anellat un total de 102 exemplars d'ocells de 19 espècies diferents.

Les espècies de bruel, pit-roig i les mallerengues s'han anellat a totes les jornades celebrades. Específicament, pel que a les mallerengues,  se n'han anellat fins a 3 especies: la blava, la cuallarga i la carbonera.

A més, s'han observat indicis de cria en el cas de la cuallarga i la carbonera, així com en altres espècies com en el tallarol capnegre, el picot garser gros, el pit-roig i el rossinyol, entre d'altres.

El seguiment constant de les aus i els controls possibles gràcies als anellaments han permès, durant aquest curs, l'estudi d'espècies comunes al campus però difícils d'observar de prop i també anellar espècies no pròpies d'anellaments, com la garsa i el picot garser gros.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats