FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es publica el mapa dels projectes de cooperació de les universitats públiques catalanes
Mapa de projectes de cooperació universitària ACUP 10.06.2016 Cooperació  -  L'ACUP ha desenvolupat un mapa dels projectes de cooperació universitària impulsats per les 8 universitats públiques que en són membres, entre les quals, la UAB. El mapa plasma les iniciatives avui en marxa a més de 100 països d'arreu del món en àmbits diversos com la salut, la comunicació, les TIC o l'agricultura, entre d'altres.

Les regions amb major presència de projectes de cooperació universitària són l'Àfrica i l'Amèrica Llatina. Al continent africà, el país on hi ha més projectes és el Senegal, amb 8 iniciatives. En el cas d'Amèrica Llatina, Bolívia és el país on actualment es concentra el major nombre de projectes de cooperació universitària per al desenvolupament, amb 6 diferents col·laboracions.

Així ha quedat constatat a partir de les dades aportades per les 8 universitats públiques que formen part de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) per l'elaboració del "Mapa de Cooperació Universitària" de Catalunya. Hi queden plasmades les més de 100 iniciatives de cooperació per al desenvolupament avui en marxa en àmbits diversos, com la salut, les TIC, l'agricultura o la comunicació, entre d'altres.

La cooperació de les universitats públiques catalanes, al mapa

El mapa permet situar geogràficament l'àmbit d'acció de la cooperació universitària, alhora que aporta dades concretes de cada projecte, com la universitat o centre impulsor, els objectius del projecte, l'àmbit d'actuació, socis i contraparts associades, localització de les accions desenvolupades i el període d'execució del projecte.

El mapa de la cooperació universitària ha estat impulsat per les universitats públiques de l'ACUP amb l'objectiu de donar una major visibilitat a les activitats de cooperació dutes a terme en l'àmbit universitari. L'objectiu és que la nova eina permeti una millor coordinació entre universitats i el foment de nous marcs de col·laboració.

A més, segons l'ACUP, el mapa vol poder "facilitar el grau de coneixement de la comunitat universitària, les ONG's i la societat en general sobre els projectes i els àmbits de cooperació duts a terme per les universitats de l'ACUP".

Els 6 projectes de PDI de la UAB seleccionats a la convocatòria del curs passat de la línia de "Cooperació amb països del Sud" del Fons de Solidaritat, gestionat per la FAS, també són presents al mapa.

El mapa és una iniciativa "viva", afirma l'ACUP,  obert a noves aportacions i incorporacions.
La seva elaboració s'emmarca en l'Estratègia de Comunicació Conjunta de Cooperació Universitària al Desenvolupament impulsada per l’ACUP i compta amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Vegeu el Mapa de cooperació universitària
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats