FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

45 nius, 188 ous i 145 pollets al Campus
Caixes Niu Tres anys 06.05.2016 Voluntariat  -  Fins a 5 espècies d'aus han criat a les caixes niu que l'OMA i el voluntariat de la FAS van col·locar al campus de la UAB el curs 2012-13 i de les quals en fan seguiment periòdic des d'aleshores. Durant els tres anys, les espècies han fet 45 nius i 188 ous i han volat 145 pollets.

L'activitat humana ha reduït considerablement la quantitat d'arbres vells on naturalment hi nidificaven els ocells. Amb la voluntat de revertir-ho i d'afavorir la supervivència de les aus, especialment de les espècies amenaçades, creant un espai artificial on puguin viure; l'Oficina de Medi Ambient de la UAB i el grup de voluntariat de Caixes Niu de la Fundació Autònoma Solidària van reprendre, ara fa tres anys, el projecte de construcció, col·locació i seguiment de caixes niu al Campus de la UAB.

Des del curs 2012-13, els voluntaris i voluntàries fan seguiments periòdics de les caixes instal·lades a diferents espais de la universitat. L'OMA qualifica els resultats obtinguts durant els tres anys de "molt positius". I és que a les 10 caixes situades a la Facultat de Ciències i Biociències, hi ha hagut un total de 73 ous i fins a 58 pollets volanders. A les 15 caixes situades a entre la Facultat de Veterinària i el Rectorat, hi ha hagut un total de 96 ous i fins a 77 pollets volanders.

Les espècies que han criat a les caixes niu fins el 2015 són  la mallerenga carbonera (Parus major), mallerenga emplomallada (Parus cristatus), mallerenga petita (Parus ater), pardal comú (Passer domesticus) i pardal xarrec (Passer montanus), que durant els tres anys de seguiment, han fet un total de 45 nius i 188 ous i n'han volat 145 pollets. 

En aquest enllaç poden consultar-se les espècies que han nidificat a les caixes niu instal·lades durant els anys 2013, 2014 i 2015.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats