FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El voluntariat de Justícia se suma al Sant Jordi del centre de menors l’Alzina
Activitats puntuals del Programa de Justícia de la FAS al CE l'Alzina 22.04.2016 Voluntariat  -  El Centre Educatiu l'Alzina va omplir-se d'activitats del 18 al 24 abril per celebrar la Setmana Cultural i la diada de Sant Jordi. Entre les entitats implicades, el Programa de Justícia de la FAS hi va participar amb tres tallers diferents i amb la implicació de 16 voluntaris i voluntàries.

Diferents entitats van participar, del 18 al 24 d'abril, en la Setmana Cultural del Centre Educatiu l'Alzina, el centre destinat a l'execució de mesures d'internament fermes i cautelars de nois menors d'edat.

El Programa de la Justícia de la FAS, a més de col·laborar amb activitats regulars a través de la implicació d'estudiants voluntaris i voluntàries; va participar en la Setmana Cultural i en la celebració de la Diada de Sant Jordi a través de l'organització de tres activitats puntuals.

El dia de festa grossa va ser Divendres 22, quan el centre va celebrar quasi bé una Festa Major per celebrar Sant Jordi. Els camins del recinte van omplir-se de paradetes on els joves podien comprar i vendre, amb diner simbòlic, el que ells mateixos han construït a diferents tallers, com ara titelles, bijuteria, fotografies, entre d'altres. Tant les responsables del programa de Justícia de la FAS com tres voluntàries del programa van acudir al centre per gaudir de la jornada.

La FAS va ser present a la festa mitjançant dos tallers. D'una banda, Adry Bueno, que ja ha participat en altres actuacions al centre, va dinamitzar un taller d'escriptura on va donar tècniques i instruccions perquè els joves construeixin les seves pròpies cançons de rap. D'altra, Gabriel Garceso i Víctor Parrado, després de l'actuació d'una obra teatral preparada per un grup de joves i l'educadora;  van interpretar un monòleg.

Finalment, el diumenge 24 d'abril, el grup de tabalers i tabaleres de Diables de Les Corts van tornar al CE l'Alzina per segona vegada, després del bon resultat del primer taller de percussió celebrat per la colla el curs passat. Enguany, 12 tabalers i tabaleres van oferir una nova actuació i van dinamitzar un taller participatiu on els joves van poder-se col·locar-se els instruments i fer una tabalada al pati del centre.

A banda, el dijous 21 d'abril havia de realitzar-se un triangular de futbol al centre que anava a comptar amb la participació de 9 persones voluntàries conformant l'equip de la FAS. Malauradament, la pluja va obligar a cancel·lar l'activitat.

Les activitats puntuals d'aquests dies no són un esdeveniment aïllat, sinó que és una línia d'actuació seguida darrerament per  fer créixer el nombre de col·lectius implicats en la realitat penitenciària i contribuir així a trencar tabús; i alhora permetre l'entrada de persones externes als centres de justícia.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats