FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Reflexió i denúncia sobre els rols de gènere, a l’activitat de Salut per al Dia de la Dona
Activitat de Salut de la FAS per al Dia Internacional de la Dona 11.03.2016 Salut  -  Al voltant de 90 persones van participar en l'activitat organitzada pel grup de voluntariat de Salut de la FAS celebrada amb motiu del Dia Internacional de la Dona. "Dóna la volta al gènere" va permetre reflexionar sobre els estereotips de gènere i com combatre la seva imposició.

Els voluntaris i voluntàries del grup de Salut de la FAS van organitzar, el passat 8 de març, l'activitat "Dóna la volta al gènere", a la Plaça Cívica del Campus, per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Amb l'objectiu d'oferir un espai de reflexió sobre els estereotips i els rols de gènere imposats i crear una visió menys dicotomitzada, el grup de voluntariat va organitzar una activitat on la fotografia va ser l'eina de reivindicació.

D'una banda, les carpes de Salut van acollir l'exposició fotogràfica "Món de Dones", el recull elaborat per Cosme Oriol que va mostrar, a través dels retrats i les seves mirades, la diversitat de dones que viuen arreu del món.

D'altra, la fotografia participativa va permetre posar de manifest la irrealitat dels cànons de bellesa imperants, reivindicar models saludables i qüestionar-se els rols i estereotips socialment assignats en funció del gènere.

A l'activitat, dues imatges a mida real d'una dona i un home que complien amb els cànons de bellesa protagonitzaven l'escena. Al seu costat, s'hi col·locaven les persones participants, mostrant així el contrast entre uns cànons inassolibles i la realitat, amb missatges reivindicatius com "sóc lliure de ser qui sóc", "feminitat i masculinitat, dos pols d'adoctrinament massiu" o "lesbianes ho podem ser totes", entre molts altres lemes proposats.

Al voltant de 90 persones van participar-hi i van compartir la seva imatge i reivindicacions a les xarxes socials. En aquest enllaç poden visualitzar-se les fotografies.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats