FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Dia Internacional de la Dona, "Dóna la volta al gènere!"
Dia Internacional de la Dona 2016 02.03.2016 Salut  -  El grup de Salut de la FAS organitza una activitat el pròxim dimarts 8 març a la Plaça Cívica per reflexionar sobre la visió del gènere mirant als ulls a dones del món retratades per Cosme Oriol. 

El 8 de març del 1908, més de 140 treballadores van morir en un incendi d'una fàbrica de Nova York com a conseqüència de les bombes incendiàries llançades contra elles per negar-se a abandonar l’establiment des d’on reivindicaven millores de condicions salarials, laborals i socials.

La "Conferència Internacional de Dones Socialistes reunida" va proclamar, dos anys després, el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona Treballadora, una jornada de reivindicació i defensa dels drets de les dones, també denominada Dia Internacional de la Dona o Dia de les Dones.

La UAB acull durant el mes de març diverses activitats relacionades amb la jornada reivindicativa, com ara exposicions, taules rodones i xerrades, que poden consultar-se al Programa, elaborat per l'Observatori per a la Igualtat de la UAB.

El grup de Salut de la FAS s'ha sumat a la reivindicació. Els voluntaris i voluntàries organitzen el mateix dimarts 8 de març, de 12.00 h a 15.00 h a la Plaça Cívica, l'activitat "Dóna la volta al gènere".

Per un costat, l'activitat oferirà l'exposició fotogràfica "Món de Dones", un recull d'imatges preses per Cosme Oriol i  protagonitzades per dones de diferents llocs del món. A més, el grup dinamitzarà una activitat al mateix espai per promoure la reflexió entre les participants al voltant del gènere, els rols atribuïts per raó de sexe i les pressions estètiques imposades.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats