FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La campanya "Revoltes amb la prevenció" arriba a la UAB de la mà del programa de Salut de la FAS
Dia Mundial de la lluita contra el VIH 07.12.2015 Salut  -  El Programa de Salut de la FAS va organitzar una jornada de mobilització al Campus el passat dimarts 1 de Desembre per fer visible la lluita contra els estigmes que giren entorn el VIH i difondre missatges de prevenció. 

El Dia Mundial de la lluita contra la sida es commemora cada 1r de Desembre amb un doble objectiu: d'una banda, conscienciar sobre la importància de la prevenció per guanyar la lluita contra el virus. D'altra, fer visible la realitat de les persones que conviuen amb sida i fer créixer la lluita per combatre l'estigma que gira al voltant del virus.
 
El Programa de Salut de la FAS, amb la participació de les voluntàries i voluntaris de salut, van organitzar, un curs més, les activitats que es van celebrar el passat dimarts 1 de desembre  a la Plaça Cívica de la UAB i que van comptar amb la participació de més de 100 persones.
 
La Fundació Autònoma Solidària (FAS) a través del programa de Salut, com a entitat membre del Comitè 1r de Desembre, va afegir-se a la campanya "Revoltes amb la prevenció",  amb què enguany pretenien promoure la prevenció, transformar-la, donar-hi voltes, regirar-la i emmarcar-la en el paradigma de la promoció de la salut. Per aquest motiu, va ser el Manifest conjunt del Comitè el que va obrir la jornada a les 12.00 h a la Plaça Cívica.

A continuació, els voluntaris i voluntàries de Salut van convidar tota la comunitat a dedicar uns minuts a crear un llaç gegant contra la sida, de color vermell a  la Plaça Cívica. No era una acció aïllada, sinó que totes les entitats membres del Comitè van sumar-s'hi per crear i compartir el seu llaç gegant a les xarxes socials a través del hashtag #LlaçosPerlaSida i etiquetant el @Comite1desembre. 
 
Entre les 12.00 h i les 15.00 h, el grup de salut va dinamitzar també la Gimcana "Tu FAS… el joc de la VIHda", una activitat lúdica per reflexionar sobre el VIH, mecanismes de prevenció i sobre l'estigma que comporta i en la qual van participar-hi més de 50 joves. Al final de l'activitat, els voluntaris i voluntàries van donar una bossa del DM de la SIDA i material preventiu en format de "Kit del Plaer".
 
També va comptar la jornada amb el tradicional Xiringu, l'estand informatiu gestionat pels voluntaris i voluntàries del programa de salut sobre temes de sexualitat i drogues. Una quarantena d'estudiants van acostar-s'hi a rebre informació i assessorament.
 
De 15.00 h a 17.00h, el Programa de Salut va oferir la possibilitat de fer-se la prova ràpida del VIH, amb la participació de personal professional d'ActuaVallès. La prova era anònima i confidencial i 6 persones van fer-se-la.
 
El programa de Salut de la FAS ha comptat també aquest curs amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que s'ha formalitzat recentment.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats