FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La Fundació Cruyff i la FAS col·laboraran per l'esport adaptat a necessitats específiques
Signatuira conveni entre Fundació Cruyff i UAB 20.11.2015 Discapacitat  -  L'acord signat entre la UAB i el Johan Cruyff Institute del passat 19 de novembre incorpora acciones de docència i recerca en gestió esportiva i acciones solidàries encaminades a millorar l'esport adaptat a necessitats especials i treballar per l'accessibilitat universal a l'esport.

Les activitats de la Fundació Cruyff i de la Fundació Autònoma Solidària tenen punts en comú en matèria d'acció social amb persones amb capacitats físiques i psíquiques diverses. La Fundació Cruyff, per la seva banda, du a terme projectes esportius per a infants amb discapacitats, com ara esquí per a joves amb ceguesa, bàsquet per a infants que es mouen amb cadira de rodes, vela per a infants amb capacitats psíquiques o físiques diverses, entre d'altres. La Fundació Autònoma Solidària (FAS), per la seva, compta amb el PIUNE, l'àrea d'atenció a estudiants amb necessitats específiques, a qui ofereix serveis com adaptacions d'exàmens, beques a la mobilitat o equips tècnics i tecnològics per facilitar el seguiment de les classes.

En l'àmbit de l'acció social amb infants i joves amb discapacitat, així com amb la docència i en la recerca, s'han trobat la UAB i el Johan Cruyff Institute, del qual forma part la Fundació Cruyff, que van signar un conveni de col·laboració el passat 19 de novembre a la Casa Convalescència.

Les dues institucions han acordat, entre altres objectius, impartir conjuntament un Màster en Gestió Esportiva, crear una càtedra de recerca en col·laboració també amb la Laureus Sport for Good Foundation i cooperar en l'ajuda a les persones amb necessitats específiques en l'àmbit de l'esport a través de la Fundació Cruyff i la Fundació Autònoma Solidaria.

L'acord pretén ser el punt de partida perquè, en el futur, ambdues institucions puguin desplegar conjuntament un ventall més ampli i important d'activitats docents i de recerca.

En l'àmbit docent, la UAB i el Johan Cruyff Institute impartiran conjuntament el Màster en Gestió Esportiva, estudis que han estat impartits fins ara pel Johan Cruyff Institute i que, ara, passaran a la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB. La titulació vol preparar professionals capaços d'utilitzar els instruments de gestió esportiva i optimitzar recursos i posarà un èmfasi especial en incorporar els principis d'igualtat de gènere, igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats