FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Sessió informativa sobre el servei d’atenció a la discapacitat de la UAB
Sessió informativa PIUNE 23.07.2015 Discapacitat  -  La Sala d'Actes de l'Edifici L'Àgora va acollir el passat dimarts 21 de juliol a les 13.00 h una sessió informativa per a estudiants amb discapacitat o amb necessitats educatives específiques i les seves famílies amb l'objectiu de donar a conèixer el funcionament i els serveis del PIUNE.

El PIUNE és l'àrea de la FAS adreçada als estudiats de la UAB que treballa per garantir que tots i totes, al marge de les característiques psíquiques o físiques, puguin accedir als estudis superiors amb igualtat d'oportunitats i gaudir d'una vida acadèmica i social plena i autònoma.

El curs passat, el PIUNE va atendre de manera continuada, presencial i en coordinació amb el professorat de la UAB, un total de 166 estudiants. El perfil d'estudiant que hi acudeix ha variat en els darrers anys. Per primera vegada, estudiants amb trastorns en l'aprenentatge ha estat el perfil més atès aquest curs (amb un 27,71%). En segon lloc, s'ha donat servei a estudiants amb discapacitats físiques (26,5%). En tercer, per discapacitat visual (16,26%) i, en quart, per trastorns mentals (12%). Tambés s'ha atès estudiants amb discapacitat auditiva (6%), per discapacitat múltiple (4,8%), asperguer (4,2%) i, finalment, per trastorns alimentaris (2,4%).

L'àrea proporciona assessorament i suport a tota la diversitat d'estudiants que ho requereix i es coordina amb el professorat perquè puguin seguir els estudis amb èxit. Alhora, l'àrea treballa també per millorar l'accessibilitat del Campus i posa a l'abast dels estudiants suport per a la mobilitat i materials i tecnologies per fer possible el seguiment de les classes. El conjunt de serveis que ofereix el PIUNE, com ara adaptacions d'exàmens, orientació per a la inserció laboral (programa UABImpuls) o atenció pedagògica, entre d'altres, es pot consultar al web.

El funcionament del PIUNE i el conjunt de serveis que posa a l'abast van ser l'eix central de la sessió informativa del passat dimarts 21 de juliol. Les persones assistents van poder conèixer el servei del qual poden fer ús, van poder parlar amb estudiants de la UAB que ja són usuaris/àries del PIUNE i amb el tutor de la Facultat de Veterinària, Francesc Accesensi. A més, durant la sessió es va presentar la nova associació de la UAB “Resilients”. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats