FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El PAS i el PDI s'impliquen
Compromís Social UAB 01.07.2015 Voluntariat  -  La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació Autònoma Solidària (FAS) han posat en marxa el projecte Compromís Social UAB, que vol consolidar la universitat com a espai responsable socialment amb la gestió institucional i l'entorn proper.

Compromís Social UAB, que es duu a terme amb el suport de la Fundació la Caixa, promou la implicació i la transferència de la UAB en temàtiques socials i vinculades al territori, i a les seves entitats socials, mitjançant la implicació del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i del Personal Docent i Investigador (PDI).

Els espais de participació per al voluntariat de PAS i PDI són activitats ja consolidades en el calendari del campus, com per exemple la Cursa de la UAB, i en d'altres activitats de nova creació com és el projecte d'acompanyament a persones privades de llibertat. Aquestes propostes formen part de línies de treball de sensibilització sobre el malbaratament alimentari i la pobresa, la sostenibilitat i els hàbits saludables, la recerca aplicada a la innovació social, entre d'altres. Es realitzen de forma conjunta amb els serveis, xarxes de recerca i fundacions de la UAB i amb altres entitats del tercer sector i amb l'Administració pública.

Les persones interessades per a conèixer més sobre les propostes de voluntariat i que s'hi vulguin implicar, es poden inscriure aquí.

Treballs en Benefici a la Comunitat (TBC)

Des del 2005, la UAB ha acollit fins a 60 persones amb compliment de Treballs en Benefici a la Comunitat. El projecte Compromís Social UAB té l'objectiu de crear més places per a l'acolliment de persones que hagin de complir amb TBC.

La Fundació Autònoma Solidària va fer un estudi valoratiu sobre els TBC a la UAB amb el qual va proposar àrees de millora en la coordinació entre la UAB i el Departament de Justícia i en la definició de les tasques i perfils de les persones que s'acollien.

Compromís Social UAB treballa per l'acollida de persones i dóna resposta a les necessitats de millora detectades mitjançant el citat estudi. El projecte gestionarà les relacions entre el Servei de Mesures Penals Alternatives i els serveis acollidors de persones que compleixin TBC a la UAB. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats