FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

A la matrícula, marca la casella pel 0,7%
Campanya pel 0,7 29.06.2015 Cooperació  -  S'engega la campanya del 0,7% que convida l'alumnat de la UAB a marcar l'opció de fer un donatiu de 15 euros al Fons de Solidaritat de la universitat a l'hora de fer la matrícula. El Fons finança cada any projectes de cooperació per al desenvolupament i EpD promoguts per la mateixa comunitat universitària.

Marcar la casella de solidaritat a l'hora de formalitzar la matrícula per al curs vinent significa fer un donatiu de 15€ que es destinaran a projectes de cooperació per al desenvolupament a països del Sud o a accions d'educació per al desenvolupament al campus de la universitat. El Fons de Solidaritat de la UAB és l'eina amb la qual es recullen les donacions i s'assignen els recursos recollits als projectes de professorat i estudiants per a la cooperació universitària pel desenvolupament.

La resolució dels projectes als quals es destinaran els fons recaptats en l'anterior període i que es duran terme durant el 2015 s'han fet públiques aquest juny. En el marc de les propostes per a la cooperació internacional, la resolució inclou projectes amb centres universitaris de Filipines, Uganda, Bolívia, Paraguai i Brasil. La cooperació amb països del Sud inclou projectes que incideixin en els àmbits de l'educació, el gènere, la salut, el medi ambient, la governabilitat democràtica, l'agricultura i l'alimentació. Els projectes, que els proposen estudiants o professorat de la UAB, es duen a terme amb contraparts dels països on s'actua, com poden ser centres universitaris o instituts de recerca, sovint amb alguna vinculació prèvia amb la UAB.

En la línia d'educació per al desenvolupament (EpD), s'han aprovat quatre iniciatives, sobre accés a l'energia sostenible, la conservació de la biodiversitat, la comunicació per al desenvolupant i les lluites dels pobles indígenes.

La campanya del 0,7% es va iniciar a la UAB el 1994. En consonància amb el moviment pel 0,7%, que promovia la cooperació i la solidaritat amb els països del Sud, el claustre de la universitat va decidir sumar-se a la iniciativa i destinar una part del pressupost a accions de cooperació per al desenvolupament. El Fons, a més, es nodreix de les aportacions de PAS i PDI, que fan els seus donatius de forma continuada.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) gestiona el Fons de Solidaritat a través de l'Àrea de Cooperació i EpD. Cada any, obre dues convocatòries a les quals personal docent i investigador i alumnat de màster i doctorat poden presentar-hi els seus projectes, entre els quals sorgiran les iniciatives seleccionades on es destinaran els fons recaptats amb les donacions.

Si ets estudiant de la UAB, t'animem a donar el 0,7% de la teva matrícula, marcar la casella de solidaritat i fer l’aportació de 15€ per al Fons de Solidaritat de la UAB. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats