FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Comunicat per l'emergència humanitària al Nepal
La UAB fa un donatiu al Nepal 20.05.2015 Cooperació  -  Davant l'actual crisi humanitària a Nepal, provocada pels diferents episodis sísmics dels dies 27 d'abril i 12 de maig, la UAB vol expressar la seva solidaritat amb el poble nepalès, davant d'una catàstrofe que ha causat un dany de com a mínim 8.000 morts i encara difícil de quantificar en termes  materials. La UAB ha realitzat un donatiu de 5.000 euros a Metges Sense Fronteres, des del Fons de Solidaritat que es gestiona des de la Fundació Autònoma Solidària.

Les conseqüències devastadores d'un desastre natural com els diferents terratrèmols succeïts en aquesta regió fan necessària una actuació immediata orientada a la provisió d'ajut de primera necessitat, tasca que s'ha de dur a terme des d'entitats especialitzades i de manera ben coordinada. En aquest sentit, el Vicerectorat d'Estudiants i Cooperació de la UAB ha realitzat un donatiu de 5.000 euros a Metges Sense Fronteres des del fons d'emergències vinculat al Fons de Solidaritat gestionat per la FAS i que prové de donatius individuals d'estudiants, PAS i PDI i de la mateixa universitat.

Precisament, amb mostres profundes de solidaritat, des de la comunitat UAB han estat diverses les persones vinculades d'alguna manera a Nepal o a algunes ong de suport al país que han contactat els últims dies amb la Fundació Autònoma Solidària, i han posat a disposició de la universitat el seu coneixement directe del país o la seva voluntat de col·laborar.
 
A més, la FAS i el vicerectorat volen aprofitar aquestes dramàtiques notícies per denunciar la vulnerabilitat en què estan sotmesos molts països empobrits del planeta. És aquesta situació de vulnerabilitat que explica els efectes terribles que una catàstrofe natural pot provocar i les dificultats per afrontar la primera fase de l'emergència i, posteriorment, la reconstrucció.

A més, s'anima la comunitat universitària a fer qualsevol aportació econòmica a organitzacions especialitzades en la provisió de l'ajut humanitari urgent, com ara Metges Sense FronteresOxfam IntermónFarmamundi o Creu Roja, entre d'altres.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats