FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Recursos pràctics i diversitat de punts de vista, al III Espai Obert Penitenciari
III Espai Obert Penitenciari 13.05.2015 Voluntariat  -  Prop de 40 persones van participar en la trobada organitzada per la FAS i a la qual van acudir-hi diferents entitats de voluntariat penitenciari, com per exemple, CEDRE, Creu Roja, Justícia i PAU, el SEPAP o l'Heura.

Crear un espai de trobada i coneixement, formar-se i reivindicar millores  pel món penitenciari són els objectius que van dur un conjunt entitats socials vinculades al voluntariat penitenciari a crear l'Espai Obert Penitenciari, una trobada que se celebra dues vegades l'any i organitzada de manera rotatòria entre les entitats participants. En aquesta 3a edició, la FAS, i més concretament el programa de Justícia de la FAS, ha estat l'organitzador de l'esdeveniment.  
 
L'objectiu per al III Espai Obert Penitenciari era crear una jornada de caire formatiu i pràctic destinada a les persones voluntàries o relacionades amb el món de les presons. Així, el dia va arrancar amb la taula rodona "Mesures penals alternatives MPA: límits i reptes", que va ser una oportunitat per a reflexionar i debatre sobre formes alternatives d'entendre el sistema penitenciari, un reclam de les entitats socials que intervenen als centres.
 
La taula també va permetre fer confluir la visió acadèmica, d'execució i judicial de les mesures penals alternatives, i és que va comptar amb la participació del Vicedegà i Coordinador d'Estudis de Criminologia de la UAB, Josep Cid; de la delegada d'execució de MPA de l'entitat Ires, Pilar Murillo i del portaveu de Jueces por la Democracia, José Antonio Rodríguez.
 
Després del descans es van posar en marxa els 3 tallers: un sobre metodologies participatives, un altre de mètodes per a gestionar la relació amb els interns i un tercer sobre gestió d'emocions. Tots tres tallers orientats a donar eines a les persones voluntàries per poder encarar les respectives tasques als centres penitenciaris.  
 
Prop de 40 persones van assistir a la jornada i participar activament als tallers, majoritàriament voluntaris i voluntàries  provinents d'entitats que desenvolupen accions de voluntariat penitenciari com  CEDRE, Creu Roja, Justícia i PAU, el SEPAP, l'Heura i la FAS.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats