FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Conscienciació i debat sobre el malbaratament alimentari
25.03.2015 Voluntariat  -  El grup d'acció Menja Just, amb la col·laboració de l'Oficina de Medi Ambient de la UAB, van dur a terme el passat dimecres 18 de març una acció al bar de la Plaça Cívica per fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari a la UAB i conscienciar sobre els seus efectes.

Durant l'estona de màxima afluència al bar de la Plaça Cívica, es van recollir les safates deixades als carros d'autoservei i es van analitzar les restes dels plats, que acaben diàriament a les escombraries. Un dels  resultats més destacats de la jornada és que més de ¾ parts de les restes alimentàries es podrien haver menjat.
 
Segons l'última caracterització duta a terme per l'Oficina de Medi Ambient de la UAB, els aliments llençats a les escombraries en un dia lectiu al campus poden arribar a 300 kg. Provenen principalment dels residus dels bars i restaurants, però també dels apartaments de la Vila i de la resta del Campus. Molts d'aquests aliments es podrien haver consumit.
 

Les persones responsables de la iniciativa, entre les quals les voluntàries i voluntaris del grup d'acció Menja Just, afirmen que aquestes accions ajuden a crear més consciència sobre els hàbits de consum dels estudiants a la vegada que generen debat sobre què podem fer dins de la UAB per acabar amb el  malbaratament alimentari.

Per últim, prop de 280 persones van signar un manifest elaborat pel grup d’estudiants voluntaris que servirà per a guiar les reivindicacions de la campanya Menja Just.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats