FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Joves de Can Llupià exposen les seves obres artístiques
26.02.2015 Programes Socials  -  Més de 50 joves del centre Can Llupià, sotmesos a mesures privatives de llibertat, han estat els artistes autors i autores de les obres d'art que arriben ara a la universitat. A partir del dilluns 9 de març es podran visitar a la Sala d'Exposicions de l'edifici l'Àgora. 

Actualitzar el concepte "d'Art Brut" i reflexionar sobre les relacions entre"centres penitenciaris – pintura – comunitat" amb l'objectiu de beneficiar tant els interns dels centres com la comunitat en què es troben. Són aquestes les bases que van conduir a Alter Krapp a proposar a la FAS encetar un nou taller de pintura creativa a un centre de justícia.

Entre gener i juny de 2014 es donava el tret de sortida al projecte al Centre Educatiu Can Llupià, per a nois i noies sotmeses a mesures privatives de llibertat, de la mà d'Alter Krapp i de l'equip de voluntariat del Programa de Justícia de la FAS. Més de 50 joves van participar-hi. Van realitzar una sèrie de collages sobre paper i van crear una obra de grans dimensions ("A la Recerca d'una Ciutat Millor"). Amb la participació al taller es materialitzava la primera fase del projecte, que pretenia experimentar de manera participativa amb el potencial de cada subjecte i qüestionar els conceptes d'obra d'art i d'artista.

La segona fase comença ara. Consisteix en la itinerància del projecte i en obrir els resultatsdel laboratori de pintura creativa a la ciutadania mitjançant presentacions i exposicions públiques. Així, gràcies al treball conjunt entre Can Llupià, la FAS i Cultura en Viu, les obres d'art d'aquests joves arriben a la UAB a partir del dilluns 9 de març sota el nom de "Jo també sóc del barri", amb l'objectiu d'obrir una finestra d'un món sovint desconegut per la majoria de la ciutadania.L'exposició de les obres anirà acompanyada d'un vídeo – documental en què els nois i les noies protagonistes expliquen el procés de creació subjectiu i individual, des del sorgiment de la idea fins al resultat definitiu que es podrà contemplar a l'exposició.

Les obres d'art es col·locaran a la Sala d'Exposicions de l'Àgora (Edifici R) de la Plaça Cívica des del dilluns 9 de març fins a 30 d'abril. A més, el dimecres 25 de març a les 12.00 h a la Sala de Teatre del mateix edifici, se celebrarà l'acte d'inauguració, que comptarà amb una presentació i una taula rodona per a presentar el projecte i el procés de creació. També es farà una visita guiada per les obres, en un espai d'intercanvi informal d'opinions i impressions.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats