FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

"Shere Rom", intervenció socioeducativa a través de les TIC
06.02.2015 Programes Socials  -  La FAS ha obert 20 noves places per fer voluntariat amb infants i joves que es troben en una situació de risc d'exclusió social a través de les TIC. El projecte, impulsat pel grup de recerca DEHISI@ de la UAB, permet als estudiants que hi participin convalidar l'activitat per 2 crèdits ECTS.

El Programa "Shere Rom" és una activitat d'intervenció socioeducativa en contextos de diversitat i d'exclusió social que, a través de les noves tecnologies, permet crear vincles entre la universitat i les comunitats properes més desfavorides i generar espais d'aprenentatge col·laboratiu i intercultural.

És un projecte impulsat pel grup de recerca DEHISI@ de la UAB, que aplega investigadors dels àmbits de la psicologia, la pedagogia i la informàtica. L'equip investiga la diversitat cultural i els contextos d'exclusió en el desenvolupament de les persones i treballa per a dissenyar projectes per a la intervenció social i educativa.

En el "Shere Rom", 2 hores a la setmana en horari de matí o de tarda, joves universitaris i universitàries i nois i noies d'entre 6 i 14 anys que pertanyen a minories ètniques es troben i comparteixen un espai d'aprenentatge. Els petits grups de nens i nenes, amb el voluntari o voluntària universitari, realitzen una història digital o juguen a diferents jocs educatius digitals, que fomenten l'aprenentatge col·laboratiu i la motivació per a seguir aprenent.

El projecte es du a terme a escoles públiques de primària i secundària i a associacions gitanes de Barcelona (als barris del Besós, Bon Pastor, Gràcia, Hostafrancs i Roquetes) i de Badalona, al barri de Sant Roc. Els infants i joves són principalment d'ètnia gitana o nouvinguts de diferents indrets i coincideixen en l'absentisme a l'escola, les dificultats d'aprenentatge o falta de motivació.Des d'aquest 2n semestre, tota la comunitat de la UAB pot participar-hi com a voluntari o voluntària. La FAS ofereix fins a 20 places per fer-hi voluntariat. L'activitat es pot convalidar per 2 crèdits ECTS.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats