FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Ja pots inscriure't als cursos de la FAS reconeguts amb crèdits
27.01.2015 Formació  -  La FAS proposa noves activitats formatives per al segon semestre del curs. Ja pots inscriure't al curs de "Sexualitat i afectivitat. Una mirada integradora" que es farà al març i a l'activitat "Discapacitat o capacitats diverses?" que es realitzarà a l'abril. També pots apuntar-te a les "Jornades de sensibilització de Sobirania Alimentària" que es realitzaran a l'abril. Les tres activitats són convalidables per crèdits de lliure elecció o crèdits ECTS.

En el curs "Sexualitat i afectivitat. Una mirada integradora" es tractaran diferents temàtiques que posen en relació afectivitat i el sexe saludable. El curs té l'objectiu d’evocar als participants a promoure la sexualitat assertiva i qüestionar-se les relacions des d'una perspectiva de gènere en què cal donar importància als drets sexuals i reproductius. També hi haurà una part de la formació dedicada a problemàtiques relacionades amb el sexe: disfuncions, embarassos no desitjats, etc. Finalment també es reflexionarà sobre la violència de gènere, l'homosexualitat o la transsexualitat i, d'aquesta manera, se situarà la sexualitat com l'eix central de la identitat personal. Les valoracions de les persones participants d'aquest curs i d'anys anteriors coincideixen en el fet d'haver descobert que el concepte de sexualitat "agrupa molts més àmbits" dels que s'imaginaven i ressalten, a més dels coneixements assimilats, "els moments de reflexió interiors".
 
El curs es realitzarà al Campus de la UAB del 3 al 24 de març i l'horari serà dimarts i dijous de 15:30 h a 18:30 h. Per a poder reconèixer els crèdits serà necessària l'assistència a totes les sessions i la participació en un "Xiringu" del grup de Voluntariat de Salut de la FAS. En cas de ser alumne de grau serà necessari també entregar un treball de reflexió al acabar el curs.
 
Les "Jornades de sensibilització de Sobirania Alimentària" pretenen donar a conèixer les nombroses iniciatives emmarcades en un paradigma alternatiu que vol ser una resposta justa i sostenible davant la situació actual d'empobriment i fam globals. Segons la tècnica de Cooperació i Educació per al Desenvolupament, Estel Peix, "és essencial promoure el debat i la reflexió crítica entorn a l'actual sistema de producció, comerç i consum d'aliments". "L'avaluació de l'impacte d'aquestes pràctiques, tant en la dimensió local com en la internacional, és bàsica per a la creació d'alternatives transformadores més sostenibles". En aquestes jornades de sensibilització de Sobirania Alimentària hi haurà diferents xerrades, tallers i taules d'experiència que proposaran iniciatives alternatives més sostenibles com els horts socials, les cooperatives o els projectes de dinamització local agroecològica, entre d'altres.
 
Les sessions es realitzaran a Barcelona del 15 al 17 d'abril de 2015 i l'horari serà dimecres 15 i dijous 16, de 09:30 h a 19:30 h, i divendres 17, de 09:30 h a 14:00h h. Per tal d'obtenir els crèdits, serà imprescindible haver assistit a un mínim de 15 hores i la realització d'un treball de reflexió un cop finalitzada l'activitat.
 
A més, del 9 al 30 d'abril (dimarts i dijous de 15:30 a 18:30 hores) al Campus de la UAB es realitzarà l'activitat Discapacitat o capacitats diverses? organitzada pel PIUNE, el Programa per a la Integració dels i les universitàries amb Necessitats Especials. La finalitat d'aquestes sessions és apropar els estudiants a la realitat de les persones amb discapacitat per tal de trencar els estereotips existents a la societat i potenciar, mitjançant el coneixement i la igualtat la construcció d'una universitat inclusiva. Les sessions dotaran d'eines als estudiants per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Per tal de poder aconseguir els 2 crèdits ECTS que ofereix l'activitat, serà obligatori assistir a totes les sessions, realitzar un treball de reflexió i participar en una activitat del PIUNE. L'alumnat d'altres edicions d'aquesta activitat coincideixen en destacar el curs com una porta que els ha permès "prendre consciència de les discapacitats i la necessitat d'atendre-les des d'una vessant social i educativa més que mèdica".
 
Tant els cursos com les Jornades tenen un preu de 40€. El curs de Sexualitat i afectivitat i les Jornadesde Sensibilització de Sobirania Alimentàriai estan reconegudes amb 2 crèdits de lliure elecció o 2 crèdits ECTS. En el cas de l'activitat Discapacitat o capacitats diverses?, la convalidació serà per 2 crèdits ECTS (no de lliure elecció). Pots accedir als formularis per fer les inscripcions en aquest enllaç.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats