FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El grup de voluntariat Menja Just participa al Gran Dinar Barcelona
21.11.2014 Voluntariat  -  El Gran Dinar de Barcelona se celebra el proper dissabte 22 de novembre a la Plaça dels Àngels de la ciutat, un acte reivindicatiu i participatiu organitzat per la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) per a lluitar contra el malbaratament alimentari. El grup de voluntariat del programa Menja Just de la FAS també hi serà.

El grup de Menja Just de la FAS s'ha inscrit per a participar com a voluntaris i voluntàries al Gran Dinar de Barcelona, organitzat per la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), ja sigui cuinant, repartint el menjar o realitzant qualsevol altra tasca necessària. 

El Gran Dinar és un gran esdeveniment obert al públic, que donarà a conèixer, en un entorn festiu, les diverses iniciatives que existeixen en la societat civil, empreses i l'administració per aturar el malbaratament d'aliments. És un àpat gratuït fet amb aliments aprofitats per sensibilitzar la ciutadania. A més, vol ser una jornada que fomenti la reflexió sobre les possibles solucions que existeixen per acabar amb la tràgica problemàtica de llençar menjar en bon estat i del qual se'n deriven conseqüències socials, econòmiques i medioambientals.Cada any, 1.300 milions de tones de menjar es perden o es malbaraten en el seu trànsit des de la producció fins al plat.

A partir de les 12.00 h del dissabte 22 de novembre, la Plaça dels Àngels de Barcelona serà plena d'iniciatives, entitats, voluntaris i voluntàries i veïns i veïnes. El programa complet es pot consultar a aquest enllaç. Entre les activitats hi haurà debats, tasts de productes, taules rodones i una Fira d'Experiències amb estants de fins a 16 empreses, projectes i ajuntaments amb propostes per aprofitar el menjar, entre les quals hi haurà la Fundació Banc d'Aliments, Nutrició Sense Fronteres, els Ajuntaments de Barcelona i de Reus o Caprabo. El grup Menja Just també assistirà a la fira amb l'objectiu d'agafar idees per a les seves properes accions i campanyes.

El dia previ al Gran Dinar, la UAB acollirà una "Disco-Soup", a la Deixalleria, una activitat en què el voluntariat prepararà alguns dels aliments que es cuinaran l'endemà, tot amenitzat amb música i bon ambient.

Si estàs interessat o interessada en la problemàtica del malbaratament dels aliments i tens inquietuts per treballar per a solucions, pots formar part del grup de voluntariat Menja Just. Envia un correu a fas.menjajust@gmail.com.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats