FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El CROMA posa en marxa els tallers socioeducatius
Inici dels tallers del CROMA 2014-15 05.11.2014 Voluntariat  -  El programa de la FAS que acompanya infants i els dóna suport educatiu i afectiu ha iniciat els tallers del curs 2014-15. Enguany, el CROMA és present a 7 municipis del Vallès Occidental26 centres i arribarà a 450 beneficiaris.

Fins a 7 centres de Rubí, Terrassa, Barberà i Sant Cugat ja han començat els tallers de suport escolar del CROMA de la FAS i 14 escoles més d'aquests i altres municipis del Vallès (Sabadell, Cerdanyola i Badia) iniciaran l'activitat durant els propers dies.
 
El Programa Socioeducatiu compta ara amb 70 estudiants voluntaris i voluntàries de la UAB, que acompanyen els infants que, per circumstàncies socials o familiars o per manca de competències lingüístiques, tenen dificultats per assolir els objectius escolars. El repte d'enguany és comptar amb la participació activa de 120 persones voluntàries per tenir presència a totes les escoles.
 
El curs passat, gràcies a la tasca de 92 voluntaris i voluntàries, 331 infants van rebre el suport de joves universitaris en un total de 19 centres de 6 municipis. Aquest curs, el CROMA arriba a un nou municipi, Sant Cugat del Vallès, i estén així la seva presència fins a 26 escoles del Vallès, el que permetrà arribar a 450 infants beneficiaris, 120 més que el curs passat.
 
Ja fa nou anys que va néixer el programa i des de llavors hi han participat més de 470 universitaris que han donat suport a 1.440 alumnes de centres educatius situats a l'entorn geogràfic proper de la UAB.

Els municipis on actua el CROMA reben el suport del Departament d'Ensenyament, que col·labora amb l'impuls d'accions integrades i comunitàries que donin resposta a les necessitats educatives del seu entorn. Fundació La Caixa també ha apostat pel Programa i hi donarà suport a través de la convocatòria de Lluita contra la pobresa i l'exclusió social. Aquest any 2014, a més, l'Àrea a les Persones de la Diputació de Barcelona i la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat també han proporcionat suport econòmic a la iniciativa.  
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats