FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El CROMA necessita 120 persones voluntàries
CROMA UAB 08.10.2014 Voluntariat  -  El Programa Socioeducatiu CROMA amb infants de 8 a 12 anys es fa aquest curs encara més gran. Enguany augmenta la presència en nombre de municipis, de centres i de beneficiaris. Per fer-ho, és necessària la implicació de 120 persones voluntàries

“Amb el voluntariat al CROMA he pogut tractar amb infants de característiques molt i molt diferents i, en realitat, he après més jo d’ells que no pas ells de nosaltres”. Així explica l’estudiant de sociologia Quim Escura al vídeo “Keep Calm and Volunteer a la UAB” què ha après del seu voluntariat al CROMA. Marina Abel, per la seva banda, afirmava al reportatge “Voluntaris combaten el fracàs escolar” de TV3 que els voluntaris i voluntàries no són pares, no són professors, però tampoc són iguals, sinó que són en un punt mig. Cosa que, deia, “permet oferir coneixements i ajuda des d’un punt de vista proper que fa que sigui més fàcil arribar als nens i nenes”.

Són els testimonis de dos estudiants que el curs passat van participar al Programa de Voluntariat Socioeducatiu amb infants de 8 a 12 anys de la FAS, el CROMA, que acompanya i dóna suport a infants que es troben en situacions difícils que condicionen el seu desenvolupament educatiu, emocional i social. El curs passat més de 90 estudiants van compartir amb els infants l’estona de taller, on es realitzen dinàmiques per millorar el seu desenvolupament acadèmic, la seva autoestima i la motivació.

Enguany el CROMA creix. S’hi incorpora un municipi - Sant Cugat del Vallès- i 7 escoles noves, arribant així a 26 centres. Aquesta presència al territori farà que pugui atendre fins a 450 infants (120 més que el curs passat). Per dur a terme la tasca, són necessàries 120 persones voluntàries que dediquin una tarda a la setmana als infants.
Lara Garcia és estudiant d’educació primària i va ser també membre de l’equip FAS del curs passat. Segons ella, amb la participació, “pots posar en pràctica els coneixements apresos a la carrera”. Si per exemple ets estudiant d’educació i fas voluntariat amb nens i nenes al CROMA, diu, “pots aplicar tot el que aprens a les aules i, a més, donar un servei a la societat i enriquir-te com a persona”.

Si vols participar en el Programa Socioeducatiu amb infants de 8 a 12 anys, omple aquest formulari o escriu a fas.croma@uab.cat i rebràs la informació necessària per assistir a les sessions explicatives i per passar a formar part de l'equip del CROMA. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats